Imatge d'un peatge a la C-32

El Penedès Marítim lamenta que les noves bonificacions a la C-32 perjudiquen els residents

Demanen que es recuperin els descomptes per recurrència

Els alcaldes del Pacte del Penedès Marítim s'ha reunit aquest dimecres 15 de setembre a Cunit per valorar els nous descomptes de la C-32. El passat 1 de setembre van entrar en vigor les noves bonificacions de fins al 70% al tram entre Sitges i el Vendrell. Al tram Castelldefels-Sitges són del 40%.

Es tracta de bonificacions per als desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i laborable. Han de ser, també, amb el mateix origen i destí. Els consistoris valoren de forma positiva el nou sistema, que no posa cap topall al nombre de viatges realitzats.

La pèrdua dels descomptes per recurrència

Per això celebren que les bonificacions arribin a un nombre més grans de persones. Però, tot i això, des del Penedès Marítim troben els descomptes insuficients i lamenten que els residents al territori hagin perdut alguns avantatges.

La principal és que ja no s'ofereixen descomptes per recurrència, que abans eren d'un 60%. Les noves bonificacions només s'apliquen en vehicles que fan el viatge d'anada i tornada el mateix dia. Abans, en canvi, es premiava la recurrència mensual, sense tenir en compte l'origen i destí.

Per això des del Pacte del Penedès Marítim faran arribar una nova petició al Parlament. Volen que els descomptes de la recurrència s'afegeixen als nous que han entrat en vigor ara. També reiteren que les bonificacions per als veïns siguin més grans, del 100% a Cubelles i del 50% a Vallcarca des del primer viatge.