Presentació del Carnaval 2022 del Penedès Marítim.

El Penedès Marítim presenta els actes del «primer Carnaval postpandèmic»

Calafell, el Vendrell, l'Arboç i Cubelles faran rua dos anys després

El Penedès Marítim ha presentat aquest dijous 10 de febrer els actes del que han anomenat com el «primer Carnaval postpandèmic». Una celebració que arriba després que el 2021 se suspengués aquesta celebració pel Covid, i que permetrà tornar a veure rues dos anys després. 

Així, els carrers del Vendrell, Calafell, l'Arboç i Cubelles tornaran a acollir les disfresses, les carrosses i les comparses. Una cosa que, en els moments més complicats d'aquesta sisena onada, no estava gens clara, tal com han admès els responsables de cada consistori. «La unitat dels municipis és el que ens ha ajudat a tirar endavant la celebració», ha apuntat Lluïsa Lastra, de Calafell.

Mesures per a les rues

Tot i que aquesta setmana han decaigut algunes mesures, el Penedès Marítim mantindrà les línies bàsiques que es van acordar el novembre. Això és, una limitació del nombre de participants, l'ús obligatori de la mascareta durant la rua i la prohibició de consumir alcohol durant la concentració. Els municipis també han introduït alguns canvis perquè les rues passin per carrers amplis, evitant així les aglomeracions.

Un altre aspecte important és la coordinació d'horaris perquè els participants puguin prendre part a totes les rues. Així, el Vendrell ha avançat la rua del divendres 25 de febrer a les 18.30 hores, mentre que la de Segur de Calafell començarà a les 22.00 hores. El dissabte, Cubelles celebrarà la seva a les 18.30 hores i la de Calafell Platja serà a les 22.00 hores.

El diumenge es mantindrà la rua de l'Arboç a les dotze del migdia i la de Calafell Poble a les 17.00 hores. Cunit ja va avançar el passat novembre que no faria rua de Carnaval, tot i que sí que s'han preparat diversos actes. 

A més, Calafell i el Vendrell han preparat actes infantils de benvinguda del Carnestoltes el dijous a la tarda. A Calafell també es faran festes infantils el dissabte al pavelló de Segur i el diumenge al Joan Ortoll.

Una comparsa del Carnaval de Calafell.
Les rues tornaran al Carnaval del 2022. | Ajuntament de Calafell