Narcís Pallarès, amb els altres autors del llibre.

El penedesenc Narcís Pallarès, premiat a Itàlia per un llibre de futbol i geopolítica

El de Sant Jaume dels Domenys ha rebut un guardó del Comitè Olímpic Nacional Italià

El penedesenc Narcís Pallarès ha estat guardonat als premis literaris que impulsa el Comitè Olímpic Nacional Italià. El de Sant Jaume dels Domenys ha obtingut el tercer premi en la categoria de no-ficció pel llibre 'Calcio & Geopolitica'. El volum ha estat publicat per l'editorial Edizioni Mondo Nuovo de Pescara.

Llicenciat en Ciències polítiques, Pallarès resideix a Itàlia des del 2015 per raons familiars, on s'ha especialitzat en estudis geopolítics. Segons l'autor, el llibre explica de manera divulgativa «com i per què els països i les grans potències utilitzen l'esport més popular del món per als seus objectius estratègics». Seguint el món del futbol internacional, el lector pot «analitzar el present, recordar fets històrics i orientar-se en el futur de la geopolítica mundial».

Edició actualitzada amb el Mundial de Qatar

El volum ha estat escrit en italià a sis mans i ha quedat en tercer lloc d'un total de 68 obres presentades. A més de Pallarès, hi han contribuït el periodista italià i professor de màrqueting polític Alessio Postiglione i el politòleg expert en relacions internacionals Valerio Mancini. A la primavera es publicarà una nova edició actualitzada, on s’analitzarà el Mundial del Qatar i el projecte de la European Super League.

L'entrega de premis va tenir lloc el passat 25 de novembre a la Sala d'Honor del Foro Italico. El president del Comitè Olímpic, Giovanni Malagò, va lliurar el diploma als tres autors. Narcís Pallarès és Guest Lecturer a la càtedra de Geografia de les Llengües de la Universitat de Roma 2.

Ha fet un màster en Geopolítica i Seguretat Econòmica a la Società Italiana per l’Organizzazione Internazionale i un postgrau en Geopolítica i Seguretat Global a la Universitat de Roma ‘La Sapienza’. També és coautor d’un manual de criminologia publicat a Llatinoamèrica. Col·labora des de fa quatre anys com a analista polític al programa de ràdio 'Análisis UNAL' de la Universidad Nacional de Colombia.