El Port de Segur de Calafell.

La pensió Molimar, la Casa Nova o l'hotel Florida reneixen al port de Segur

L'Ajuntament ha batejat les diferents sales del Centre Cívic del port amb noms de llocs històrics del nucli

L'Ajuntament de Calafell ha decidit batejar les sales del Centre Cívic Montse Civit del port amb noms de llocs històrics de Segur. En la majoria dels casos són indrets o edificis que ja han desaparegut, però que resten en la memòria de molts habitants del nucli. L'excepció és l'església romànica de Sant Miquel, que encara existeix.

Altres noms que s'han posat són els de la Casa Nova, la pensió Molimar, l'hotel Florida o l'espigó del primer port. També la ludoteca Els Paterols, que dona nom a l'espai on hi ha el servei d'intervenció socioeducativa. El consistori ha volgut retre homenatge d'aquesta manera a tots aquests llocs que segueixen en el record de moltes generacions.

Resum i fotografies de cada indret

Junt amb les retolacions s'ha inclòs un petit resum de la història de cada lloc, amb fotografies de quan encara existien. Júlia Fernández, regidora de centres cívics, ha recordat que en aquest equipament ja s'exposaven imatges de Segur dels anys 40, 50, 60 i 70. «Ara hem completat aquest exercici de memòria col·lectiva posant nom a les sales amb aquests referents de la història de Segur», ha afegit.

El mateix nom del Centre Cívic, el de Montse Civit, és un reconeixement a moltes de les lluites socials i ciutadanes viscudes a Segur. Civit va estar vinculada a moltes entitats del nucli, com ara l'AMPA de l'escola Mossèn Cinto Verdaguer, la UE Segur, o l'Associació de Veïns i Propietaris. També va estar al capdavant d'una campanya per evitar que tanqués l'única farmàcia que hi havia a Segur.

Nous punts wifi a l'espai públic

Per altra banda, el consistori ha anunciat que ja hi ha disponibles nous punts wifi a l'espai públic, una connexió que és gratuïta. Els nous punts són la plaça de Catalunya, el Castell de Calafell, la plaça del Manila, la Ciutadella Ibèrica, el Port de Segur o la plaça del Mediterrani. També la plaça dels Països Catalans, la plaça del Mil·lenari i la zona esportiva de Calafell.