Bàrbara Peris.

Peris defensa el tancament de les dutxes per evitar talls d'aigua als veïns

La regidora de Platges del Vendrell anuncia que els socorristes començaran el 23 de juny

La regidora de Platges del Vendrell, Bàrbara Peris, ha justificat al programa 'Per què?' de RTV el Vendrell la decisió de mantenir tancades les dutxes de les platges. Tal com va avançar TarragonaDigital, el consistori ha decidit que aquest estiu tampoc funcionaran les dutxes de les platges. Només ho faran els rentapeus, igual que es va fer l'estiu passat.

Peris ha justificat aquesta mesura —que ha provocat moltes queixes d'alguns usuaris—  per la sequera que ha patit Catalunya els últims mesos. Per això, ha assegurat que decisió es pren per evitar talls d'aigua als veïns o estiuejants. «Què farem si al juliol o a l'agost hi ha restriccions d'aigua i hem de dir als veïns que només tindran aigua durant unes hores?», s'ha preguntat Peris.

Amb el mateix argument ha explicat per quin motiu els rentapeus no funcionen durant tot l'any, sinó només durant l'estiu. La regidora afirma que durant l'hivern es gasta la mateixa aigua que a l'estiu als rentapeus, raó per la qual s'ha decidit tancar-los. Precisament, el fet que encara no funcionessin ha motivat queixes les últimes setmanes, quan molts ciutadans han aprofitat la calor per anar a la platja. 

El servei de socorrisme, el 23 de juny

Al programa de RTV el Vendrell, Peris també ha anunciat que el servei de socorrisme entrarà en funcionament el 23 de juny. Per altra banda, la regidora ha negat que la platja del Francàs necessiti cap aportació extraordinària de sorra, com s'havia apuntat des de Costes. Peris ha afirmat que aquesta platja no ha patit enguany els efectes dels temporals, a diferència d'altres platges tarragonines.   

La regidoria també espera que aviat es pugui començar a implementar la nova ordenança d'usos de les platges. Aquest dimarts 31 de maig, la normativa es portarà al ple ordinari del mes de maig, per a la seva aprovació. L'ordenança preveu regular el soroll i les zones de fumadors, entre altres aspectes.