La paradeta de Junts pel Vendrell al carrer del Doctor Robert.

Un pla de xoc de neteja viària, entre les propostes prioritàries del programa de Junts pel Vendrell

El partit vol potenciar diferents sectors econòmics

Junts pel Vendrell ha presentat el seu programa electoral, amb el qual concorre a les eleccions municipals del 26 de maig. Les propostes del partit que encapçala Eva Serramià s'organitzen al voltant de tres eixos, que són les persones, l'economia i el territori. Una de les prioritàries per la formació és impulsar un pla de xoc de neteja viària i civisme, que inclogui la presència de més educadors de carrer a la via pública.

Propostes destacades del programa de JuntsXVendrell

Igualment, altres de les propostes destacades del partit és apostar pel model educatiu 'Educació360' de la Fundació Jaume Bofill, per treballar l'educació amb totes les etapes de la vida, o la millora del transport públic entre els barris marítims, les urbanitzacions i el centre, així com l'hospital, fent una línia circular. El partit també aposta per la rehabilitació d'habitatges en lloc de la construcció extensiva, l'agroecologia i els serveis d'atenció a la gent dependent.

Pel que fa al comerç, Junts pel Vendrell proposa rebaixar la taxa d'obertura d'establiments comercials, revisar la taxa d'escombraries perquè qui més recicli menys pagui, fer gratuït el servei de teleassistència per a la gent gran, i impulsar «un sistema de beques públiques per les activitats extraescolars, com per exemple estudiar a l'Escola de Música Pau Casals, l'aula de ceràmica o l'escola Fenosiana». També posen sobre la taula la millora d'alguns carrers i potenciar equipaments públics com el Casal Familiar o el Casal d'Avis del Tancat.

Els cinc sectors de l'economia

Junts pel Vendrell també ha fet referència a les seves propostes per potenciar els diferents sectors econòmics, que el partit divideix en cinc. Aquests són l'economia de la salut, encarada a l'assistència a la gent gran; les indústries lligades a la rehabilitació —per passar d'un urbanisme expansiu a la reforma—; el turisme desestacional i de curta estada; el sector de la producció i distribució agrària; i, per últim, el sector de l'automòbil i la mobilitat sostenible, aprofitant IDIADA i la seva aposta pel vehicle elèctric i autònom.