Presentació de la Diada Castellera de la Fira del Vendrell 2021.

La plaça Vella del Vendrell tornarà a viure la Diada Castellera de la Fira dos anys després

Se seguirà el protocol que ja s'ha aplicat en altres diades

Els castells tornaran a la plaça Vella del Vendrell per la Fira de Santa Teresa dos anys després. Els Nens del Vendrell, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona es tornaran a trobar a la plaça. Serà el diumenge 17 d'octubre a partir de les 13.00 hores.

Protocol d'actuació

Per poder fer la Diada Castellera en el context de pandèmia, s'ha elaborat un protocol que és el mateix que s'ha seguit en altres diades. Les colles poden tenir un màxim de 160 membres i 25 acompanyants, amb la vacunació completa o una PCR negativa les darreres 48 hores. Hauran d'usar mascareta durant tota l'exhibició i no podran interactuar amb el públic.

El protocol reserva un espai d'espera per a cada colla, ja que entraran a la plaça d'una en una. Només al principi es faran tres pilars de quatre simultanis, amb les tres colles. Després, cada ronda comptarà amb l'actuació en solitari de cada colla.

Primera actuació en dos anys

Pels Nens del Vendrell, aquesta serà la seva primera actuació en gairebé dos anys, des de Sant Zacaries del 2019. Jordi Pellicer, cap de colla dels Nens, ha expressat l'alegria que suposa poder actuar per la Fira de nou. «L'últim assaig ens marcarà què fem, però l'important aquest cop no és el nivell casteller, sinó poder tornar a la plaça», ha apuntat.