Platja roja a Coma-ruga.

Platja roja: Coma-ruga es tenyeix de vermell amb l'arribada de la tardor

El fenomen, que ja s'ha observat a Calafell, es produeix per la recuperació de la vegetació del litoral

L'arribada de la tardor ha provocat un fenomen cridaner a la platja de Coma-ruga, que ha començat a tenyir-se de vermell. Es tracta d'un efecte que ja s'ha pogut observar a Calafell, especialment als capvespres, i que està relacionat amb la nova vegetació del litoral.

El Vendrell i Calafell són dos municipis que han optat per afavorir la recuperació de la vegetació autòctona a les platges. És una estratègia que forma part dels canvis en la gestió del litoral que s'estan impulsant, per evitar la seva regressió.

Equilibri de l'ecosistema

Des de la regidoria de Platges del Vendrell remarquen que la vegetació autòctona ajuda «a mantenir l'equilibri de l'ecosistema». També permet la formació de dunes, «una barrera natural de protecció enfront dels temporals i les invasions de mar», i ajuda a fixar la sorra. A Coma-ruga es pot veure davant de l'Alberg de Santa Maria del Mar.

El mantell roig està produït per dues espècies típiques de la platja. Aquestes són la salicornia ramosissima (herba salada) i la maritime suaeda. Des de Platges afirmen que la presència d'aquestes plantes és un indicatiu «de la recuperació de l'ecosistema» i afavoreix l'hàbitat per a la fauna litoral.