El ple d'aquest novembre de l'Ajuntament del Vendrell.

El ple del Vendrell aprova la millora salarial per a 114 treballadors de l'Ajuntament

Els nous trams han acabat beneficiant menys professionals dels que s'havien previst inicialment

El ple ordinari de l’Ajuntament del Vendrell d’aquest dilluns 25 de novembre ha servit perquè s’aprovés l’esperat canvi en els trams salarials que el govern i els treballadors del consistori havien acordat el passat 24 de juliol. Tot i que en aquell moment des del govern es va apuntar que la mesura suposaria una actualització a l’alça dels salaris de prop de 175 treballadors, els que finalment s’han beneficiat de la mesura han estat 114.

Això ha comportat les crítiques de partits com ERC - Som Poble, que han lamentat que l’equip de govern «hagués arribat a acords sense saber si després es podrien complir íntegrament», segons ha expressat Josep Mañé. Des de la coalició també han criticat que no s'hagi eliminat el tram més baix, on hi ha els salaris «més precaris», tal com s'havia manifestat el juliol. Josep Mercadé, de Junts pel Vendrell, ho ha definit com un «compliment parcial dels punts que hi havia a l'acord».

En queden fora els que fa menys de dos anys que són al consistori

El regidor d'Hisenda i Personal de l'Ajuntament, Baltasar Santos, s'ha defensat dient que el govern local tenia «la voluntat» d'estendre aquestes millores al màxim de treballadors possibles, però que, a banda de la voluntat política, hi ha «uns controls jurídics i d'intervenció» que són els que han acabat fixant els barems finals. Així, els treballadors que fa menys de dos anys que són a la casa no han pogut pujar de tram.

Igualment, hi ha setze treballadors que tenen informes favorables dels seus caps de departament, però estan pendents de fer una formació. Des del govern avancen que, quan l'hagin feta, també pujaran de tram. Per últim, hi ha sis treballadors que han rebut informes desfavorables dels seus caps de departament. La millora salarial s'aplicarà amb caràcter retroactiu al passat 1 de setembre, i afecta treballadors del consistori, l'hospital asil i el Museu Deu

Rebutjada la moció d'ERC-SP

Baltasar Santos ha volgut destacar que aquesta mesura suposa «un reconeixement als treballadors dels serveis públics», alhora que redundarà en «una millora del servei pels ciutadans». Fa menys d'un mes, diversos sindicats de l'Ajuntament havien expressat el seu malestar pel retard en l'aplicació d'aquests nous trams, després que l'acord s'hagués rubricat el juliol. Posteriorment, el ple ha rebutjat una moció d'ERC-SP «en suport de la plantilla de treballadors», en la qual es demanava que el govern complís tots els punts de l'acord del 24 de juliol. El govern hi ha votat en contra perquè estava en desacord amb algunes de les consideracions que s'hi feien.