Un carrer del barri del Tancat, al Vendrell.

El ple del Vendrell rebutja fer una auditoria sobre el contracte de l'enllumenat públic

El govern local argumenta que aquest servei ja té un control tècnic permanent per part del consistori

El ple de l'Ajuntament del Vendrell celebrat aquest dilluns 29 de novembre ha rebutjat la proposta de fer una auditoria sobre l'enllumenat públic. Aquesta era una proposta presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC, que demanava fiscalitzar aquest contracte quan està a la meitat del seu recorregut. Era una iniciativa impulsada per la Xarxa Vendrellenca.

El principal grup de l'oposició considera que el contracte no s'està desenvolupant de forma correcta. Ho argumenta amb l'alt nombre de queixes sobre aquest àmbit recollides a l'aplicació 'Cuidem el Vendrell'. Amb l'auditoria també es volia saber si s'havien fet les inversions previstes a la licitació i com estava la reducció del consum anunciada.

Però la proposta va rebre el vot en contra del govern local, que va fer que no prosperés. Des de l'equip de govern van apuntar que el servei ja té un control tècnic permanent per part de l'Ajuntament. Sí que van votar a favor de la proposta els grups de Junts, Primàries i Podem.

Els educadors de carrer i el Casal Jove

També es va rebutjar la proposta de SP-ERC que demanava que es consideri un servei públic essencial el programa d'educadors de carrer del Casal Jove. En el seu lloc es va aprovar una esmena del govern en el qual no es marca el termini de l'any 2022. Igualment van quedar rebutjades les mocions de Primàries sobre l'estació de bombament de Sant Salvador i l'ús del català a l'empresa Aigües del Vendrell.

S'aprova de forma definitiva el pressupost del 2022

El ple va servir per rebutjar les al·legacions al pressupost del 2022 i aprovar-lo de forma definitiva. També es va aprovar el reglament per tirar endavant els pressupostos participatius i el de funcionament de la RTV el Vendrell.