Som Poble vol aconseguir «una candidatura àmplia d'esquerres» al Vendrell

La formació que inclou la CUP i EUiA vol sumar altres partits i entitats socials

Som Poble va celebrar el passat 20 de desembre una assemblea oberta en la qual es van fixar les directrius bàsiques de cara a les eleccions municipals del maig del 2019 al Vendrell. El partit que integren la CUP i EUiA, a més d'altres formacions i entitats més petites, ha confirmat que es presentarà de nou als comicis vendrellencs, i ho vol fer amb «una candidatura àmplia d'esquerres, treballada conjuntament amb altres formacions polítiques i entitats socials de la vila», segons han apuntat en un comunicat.

La candidatura que vol impulsar Som Poble té tres línies ben marcades. Posar per davant la justícia social i els drets de la ciutadania; desenvolupar un teixit productiu, dinàmic i sostenible, a nivell social, econòmic i mediambiental; i el reconeixement del dret a l'autodeterminació dels pobles.  L’Assemblea Permanent de Som Poble serà l’òrgan que iniciarà el diàleg amb les altres organitzacions polítiques i socials de la ciutat, per buscar la confluència

Assolir el govern de la ciutat, objectiu del partit

En el comunicat de premsa, Som Poble també apunta que té la voluntat «d'assolir el govern de la ciutat, com un instrument de transformació social, complementari al treball que es realitza des del teixit associatiu i el carrer, amb una clara aposta a favor de la participació, la justícia social i econòmica i la defensa dels interessos públics». En aquest escenari, el partit podria buscar una entesa amb altres formacions que ja tenen representació, com Sí Se Puede, amb els quals han treballat de manera molt propera durant tot el mandat.

Som Poble va néixer el 2015 com la unió de la CUP, EUiA i altres entitats i partits d'esquerres. Van aconseguir 1.347 vots que els van suposar dos regidors, entrant per primer cop al consistori vendrellenc. Ruben Suan i Alfredo Valdivielso han estat els seus representants al ple. Durant aquest primer mandat, el partit ha mantingut un perfil d'oposició dura al govern de PSC i PDeCAT, cosa que ha fet que no hagin deixat petjada en les polítiques que s'han dut a terme.