Som Poble marca distàncies amb la candidatura que proposa l'ANC del Vendrell

Josep Mañé veu poc recorregut a una candidatura centrada només en l'eix nacional

Som Poble, el partit que aglutina formacions com la CUP i EUiA del Vendrell, ha marcat distàncies amb la candidatura independentista que proposa l'ANC del Vendrell i Òmnium Baix Penedès a través de Primàries Catalunya. Després que el PDeCAT anunciés que se sumava a la proposta transversal de l'ANC, des de Primàries Catalunya havien emplaçat a ERC del Vendrell i Som Poble a donar la seva resposta.

Som Poble veu poc recorregut a l'eix nacional

Som Poble ja ha començat a enviar senyals que l'allunyen d'aquesta proposta. Josep Mañé, militant de la CUP del Vendrell i membre de Som Poble, ha publicat un article d'opinió en el qual afirma que «una candidatura unitària amb persones de dretes i d'esquerres, amb un discurs centrat en la qüestió nacional i en el rebuig a la dreta espanyolista» podria oferir «una bonica fotografia de cara a les municipals, però molt difícilment serà capaç d'abordar amb profunditat les problemàtiques del municipi i plantejar una proposta que vagi més enllà d'uns pocs punts superficials de consens».

Mañé aposta per construir una candidatura al voltant d'uns «plantejaments mínims compartits», que inclourien  el debat sobre la remunicipalització d'alguns serveis del consistori, el model urbanístic del Vendrell, fer la cultura popular «més diversa i inclusiva» o plantejar si el Logis Penedès és necessari «quan tenim la meitat dels polígons industrials buits». Alguns d'aquests punts l'allunyen clarament de formacions com el PDeCAT.

De fet, l'actual portaveu del partit a l'Ajuntament, Ruben Suan, ha criticat el comunicat dels neoconvergents recordant que han estat tot el mandat «governant amb el PSC i amb el suport del PP, C’s i/o PxC a totes les votacions vitals». Som Poble ja va dir abans de Nadal que la seva aposta era per una candidatura àmplia d'esquerres i que treballaria en aquesta direcció.

ERC del Vendrell no es tanca a cap opció

Des d'ERC del Vendrell, per la seva banda, no volen tancar portes a cap possibilitat, i creuen que cal explorar totes les opcions, segons ha apuntat Eva Mata a aquest mitjà. La regidora ha remarcat que el seu partit fa temps que està en contacte amb l'ANC per la possibilitat de construir una candidatura sobiranista unitària,  però creu que aquesta hauria de ser la més inclusiva possible, amb el qual es mostren oberts a sumar amb partits que no siguin independentistes, per fer un dic de contenció de «l'extrema dreta». En aquest sentit, ERC també veu amb bons ulls la proposta de Som Poble.