Som Poble presentant el programa 'Diners al carrer'.

Som Poble donarà part de les dietes dels seus regidors a projectes de caràcter social

La iniciativa està oberta a particulars o entitats sense ànim de lucre i amb finalitats socials o col·lectives

El grup municipal de Som Poble al Vendrell cedirà part de les dietes dels seus tres regidors a projectes de caràcter social. Es tracta de la iniciativa 'Diners al carrer', que la formació ja va dur a terme l'any 2019. Aquesta segona edició del programa compta amb un fons inicial de 18.000 euros que es destinaran «a projectes socials impulsats des de la societat civil».

La iniciativa està oberta a particulars o entitats sense ànim de lucre que tinguin finalitats socials o col·lectives. Poden presentar projectes «de transformació social» que tinguin el seu camp d'actuació al Vendrell. Amb tot, les entitats poden ser de tot el Baix Penedès.

Mil euros per a cada projecte

La dotació màxima de cada projecte és de 1.000 euros, que no es poden usar per pagar sous o altres despeses corrents de les entitats. El termini d'execució del projecte és tot l'any 2023. Es valoraran projectes relacionats amb la solidaritat i la justícia social, d'àmbits com el feminisme, el foment de la pau, la sostenibilitat o la inclusió.

Les sol·licituds es poden presentar entre el 15 de maig i el 5 de juny, d'acord amb les bases publicades al web de Som Poble. El repartiment es farà tenint en compte «l'impacte social del projecte». A l'edició del 2019 van rebre ajuts entitats com Vidagats, Trévol, el Geven, Avancem Junts, Aspercamp o Les Garrofes.