La façana de l'Ajuntament del Vendrell.

Som Poble-ERC demana explicacions per la sentència que anul·la dinou decrets d'alcaldia del Vendrell

El grup sol·licita la celebració d'un ple extraordinari «per avaluar els efectes de la condemna»

El grup municipal de Som Poble-ERC ha sol·licitat la celebració d'un ple extraordinari sobre l'anul·lament de dinou decrets d'alcaldia. La formació creu que el govern municipal ha de donar explicacions sobre quina afectació té aquesta condemna judicial, que ja és ferma.

La sentència anul·la dinou decrets d'alcaldia del 2016, amb els quals s'ordenaven pagaments per un import total d'uns dos milions d'euros. Eren pagaments per convalidar contractes que no estaven en situació regular o ja havien caducat. Com que el servei s'havia prestat, la manera de pagar-lo del consistori era mitjançant aquests decrets.

El Jutjat del Contenciós Administratiu número dos de Tarragona va fallar contra el consistori l'any 2019, però es va presentar recurs. L'abril del 2021, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va desestimar el recurs, i la sentència va esdevenir ferma el passat setembre.

Conseqüències sobre l'anul·lament dels decrets

Des de Som Poble-ERC volen saber quines conseqüències té aquesta sentència i l'anul·lació dels decrets. Recorden que entre aquests pagaments n'hi ha de «la neteja viària, la gestió de les piscines municipals, serveis de vigilància, manteniment d’ascensors o el servei d’escoles bressol».

També critiquen que «després de cinc anys, tots aquests serveis se segueixen pagant de la mateixa manera i als mateixos proveïdors». El grup municipal afirma que els últims dos anys i mig s'han pagat 7.000 factures «amb informes negatius de la intervenció municipal».

En el ple sol·licitat, Som Poble-ERC demana que es faciliti l'informe encarregat als Serveis Jurídics del consistori sobre aquest assumpte. D'aquesta manera podran saber «les possibles responsabilitats generades i els perjudicis que aquest procediment ha comportat».