La vorera del carrer del Barcelonès, al Mas d'en Gual del Vendrell.

Som Poble-ERC demana que es pugui usar una vorera inutilitzada del Mas d'en Gual

Es tracta d'una zona que té el pas prohibit perquè no s'ha recepcionat per part de l'Ajuntament

El grup municipal de Som Poble-ERC del Vendrell registrarà una petició a l'Ajuntament per dignificar un dels laterals del carrer del Barcelonès. Es tracta d'una zona que no ha estat recepcionada per l'Ajuntament, amb la qual cosa el pas està prohibit i hi ha un tancament

Tot i això, des del grup municipal apunten que la vorera és usada per molts ciutadans, per la qual cosa creuen que s'hauria de regularitzar el seu estat. La formació demana que s'arribi a un acord amb la propietat per enretirar les tanques uns metres i guanyar la vorera per a ús ciutadà.

Això permetria també guanyar les places d'aparcament que hi ha al costat de la vorera i que els serveis de neteja poguessin dignificar-la. Actualment es troba plena de brutícia i en alguns trams la vegetació és molt intensa. La formació recorda que ja han presentat aquesta proposta a l'Ajuntament en altres ocasions, de forma infructuosa.

Impulsar un acord com el del tram de l'escola Marta Mata

Alfredo Valdivielso, membre de SP-ERC, recorda que ja es va fer un acord per poder utilitzar aquesta vorera al tram de l'escola Marta Mata. Ara creuen que es podria fer el mateix amb aquest tram restant. Marc Robert, per la seva banda, ha recordat que aquest carrer era un dels més usats a l'enquesta sobre itineraris escolars que va fer l'Ajuntament.

Des del govern, la regidora d'Urbanisme, Núria Rovira, ha explicat a TarragonaDigital que aquest és un tema que tenen pendent. Actualment estan a l'espera de veure com afecta a aquest sector la revisió del Pla Director Urbanístic de sòls no sostenibles de la Generalitat. Després, afegeix, caldria «valorar judicialment com quedaria la responsabilitat patrimonial en aquesta zona en cas d'accident» dels vianants.

Cartell que avisa sobre les sancions que es poden posar per passar per la vorera.
Cartell que avisa sobre les sancions que es poden posar per passar per la vorera. | BP Diari