Kenneth Martínez, recollint la vara d'alcalde del Vendrell.

Som Poble - ERC denuncia que el pacte PSC - C's no permetrà impulsar polítiques d'esquerres al Vendrell

Els independentistes consideren que l'acord de govern blinda una política continuista nefasta per a la capital del Baix Penedès

El grup municipal del Vendrell Som Poble, integrat per la CUP i EUiA, juntament amb ERC, han emès un comunicat per denunciar el pacte entre el PSC i C's, pel qual el grup taronja s'integra al govern amb dues regidories. Els independentistes apunten que  serà impossible assolir l'objectiu d'impulsar «les polítiques d'esquerres i transformadores que necessita El Vendrell, tenint en compte que C's és un partit obertament de dretes i contrari als més elementals valors democràtics».

Els grups que es van presentar conjuntament sota les sigles 'Recuperem el Vendrell', posen sobre la taula que mentre que l'alcalde socialista, ha venut el pacte com la manera d'assolir un 'govern estable', la formació taronja, liderada per Mari Luz Ramíerz, l'ha presentat com el pacte dels 'constitucionalistes'.

D'aquesta manera, l'esquerra independentista i els republicans consideren que «el pacte de govern entre PSC i C's blindarà una política nefasta pel Vendrell», ja que la presència del partit de dretes no permetrà fer polítiques inclusives amb els col·lectius discriminats i marginats per raó d'origen; no permetrà aplicar un programa de polítiques socials destinat a combatre les desigualtats, la precarietat laboral i l'atur; no apostarà per una política mediambiental eficient i efectiva; donarà via lliure a l'economia especulativa de la construcció i el turisme massificat; i seguint l'actuació d'Inés Arrimadas a Madrid, no defensarà els col·lectius LGTBI i el feminisme.

Regidors d'ERC i Som Poble, amb membres de l'associació Avancem Junts.
Regidors d'ERC i Som Poble, amb membres de l'associació Avancem Junts. | Cedida

El pacte «insisteix en el pitjor de les velles polítiques»

A més a més, reiteren que Ciutadans és  un partit que ha apostat reiteradament per la privatització dels serveis públics, s’ha mostrat hostil envers qualsevol expressió de la llengua i la cultura catalanes, i ha nascut per a combatre l’independentisme i els moviments socials i d’esquerres; un fet encara més rellevant, tenint en compte que tindrà el control de la policia local.

En definitiva, Som Poble i ERC creuen que aquest pacte empitjorarà la situació del municipi i dels col·lectius més desafavorits, insistint en el pitjor de les velles polítiques; i anuncien:  «Lluitarem contra les polítiques de la dreta al costat dels moviments veïnals i populars del Vendrell».

Junts pel Vendrell creu  que el pacte serà «un mal govern»

Sense tanta eloqüència, els neoconvergents s'han sumat a les crítiques al pacte de govern 'constitucionalista',  afirmant que l'acord allunya l'equip de Kenneth Martínez de «la pretesa centralitat que proclamen arreu»; a més de «no representar al conjunt de la societat vendrellenca».

Junts pel Vendrell doncs, s'oposa també a l'entrada al govern de C's, assegurant que «es tracta d'un pacte de blocs que exclou bona part de la realitat social del Vendrell que ha emès vot independentista i de dret a decidir». Si bé, afirmen que seguiran fent «una oposició constructiva i dialogant», amb l'objectiu d'impulsar les propostes del programa electoral.