Imatge d'arxiu d'una línia d'alta tensió.

Som Poble-ERC presentarà una moció de rebuig al nou tram de la MAT al pròxim ple del Vendrell

La formació proposa impulsar un Pla d'Acció local per fomentar les energies renovables

El grup municipal de Som Poble-ERC a l'Ajuntament del Vendrell presentarà una moció de rebuig al nou tram de la MAT al pròxim ple. Es tracta d'un ramal que parteix de la primera línia i que va des de la Bisbal del Penedès fins a Vilanova, passant per Llorenç, Banyeres i Bellvei. Més de vint quilòmetres amb 51 noves torres d'alta tensió.

Tal com ja va passar amb el projecte presentat el passat agost, aquest nou tram genera un rebuig majoritari a la comarca. A més de passar a prop de nuclis habitats com els del Priorat o Saifores, també amenaça el jaciment ibèric de les Masies de Sant Miquel, a Banyeres. 

Impulsar un Pla d'Acció local per fomentar les renovables

Segons SP-ERC, tot i que la línia no passa pel Vendrell, el municipi ha «d'exercir la capitalitat comarcal mostrant el suport als municipis afectats». Recorden que el projecte comportaria «una greu alteració del territori, el paisatge, els valors naturals i culturals».

La moció també recull la necessitat d'apostar per un model diferent per fer el desplegament de les energies renovables. Per això s'inclou una proposta per impulsar un Pla d'Acció local per fomentar les energies renovables al municipi. 

El grup creu que s'han de crear «comunitats locals d'energia en les que hi pugui participar la població». Així s'incentivaria la seva implantació «aprofitant els sostres dels edificis públics del Vendrell». Els diferents ajuntaments afectats pel nou tram de la MAT ja estan presentant al·legacions al projecte, tal com ho estan fent altres plataformes i ciutadans a títol individual.

Caminada contra la MAT al Baix Penedès.
La comarca s'ha pronunciat amb claredat contra la MAT en diferents ocasions. | ACN