El portaveu de SP-ERC a l'Ajuntament del Vendrell, Lluís Navarrete.

Som Poble-ERC del Vendrell acusen l'administrador de Parven 93 de falsejar un certificat

Demanen la seva dimissió pel que creuen que pot ser un delicte de falsificació de documentació mercantil

El grup municipal de Som Poble-ERC del Vendrell ha demanat la dimissió de l'administrador únic de l'empresa Parven 93. Aquesta és l'empresa que gestiona la zona blava del Vendrell i pàrquings com el de la plaça Pep Jai o el carrer de la Cerdanya. El grup municipal l'acusa d'haver falsejat un certificat que es va dipositar al Registre Mercantil de Tarragona.

Segons Lluís Navarrete, portaveu de SP-ERC, al registre figura un certificat conforme el 30 de juny del 2021 es va fer una Junta General de l'empresa. Al certificat s'apunta que aquesta junta va servir per aprovar els comptes anuals del 2020. També s'afirma que van assistir el 100% dels socis de Parven, entre els quals hi ha l'Ajuntament, que té una participació del 32%.

Cap constància de la junta

Però des de SP-ERC afirmen que els representants de l'Ajuntament no tenen cap constància que se celebrés una junta general al juny. Tant la regidora que fa de representant a Parven, Núria Rovira, com l'alcalde els van manifestar que l'única junta general de Parven el 2021 es va fer el desembre. Aquesta junta del desembre, de fet, és la que va servir per aprovar els comptes del 2020.

Per això el grup municipal entén que Parven va falsificar el certificat que va dipositar el juliol al Registre Mercantil. «O bé al juny no es va fer cap junta general, o bé, si es va fer, no hi va assistir la representant de l'Ajuntament», segons Navarrete. En qualsevol dels dos casos, el certificat estaria «falsejat», afegeix.

Navarrete explica que l'empresa cada any té fins al 30 de juny per aprovar els comptes de l'any anterior. Aquest podria ser un motiu, afegeix, pel qual hauria presentat aquest certificat, ja que amb el retard s'exposaria a una sanció. Però el portaveu recorda que aquesta actuació seria constitutiva d'un delicte de falsificació de documentació mercantil, tal com està tipificat a la llei.

Dimissió de l'administrador únic

Per això la formació ha demanat la dimissió de l'administrador únic de Parven 93, Josep Maria Pros. També comminen el govern local a presentar aquesta informació als serveis jurídics municipals i a la resta de socis de l'empresa. En cas que l'administrador no dimiteixi, SP-ERC creu que l'Ajuntament hauria de demanar, com a soci majoritari, la convocatòria urgent d'una junta general de socis.

En aquesta junta s'hauria de revocar el càrrec d'administrador únic i «recuperar el consell d'administració que existia fins al 2004». L'administrador de Parven, Josep Maria Pros, ha negat que hi hagi cap document falsificat, remarcant que no entrarà en «temes polítics». Sí que ha afirmat que la junta es va fer el desembre, ja que abans va ser impossible perquè un dels socis no tenia representació.