Pla general de dos socorristes fent tasques de vigilància a la platja de l’Arrabassada de Tarragona

Denuncien el «retard» amb el servei de socorrisme a les platges del Vendrell

El principal grup de l'oposició també ha anunciat les al·legacions que presentarà a la nova ordenança

El grup municipal de Som Poble-ERC a l'Ajuntament del Vendrell ha denunciat el retard en la posada en marxa del servei de socorrisme a les platges. El principal grup de l'oposició lamenta que en aquests primers tres caps de setmana de juny no hagi funcionat aquest servei. Asseguren que en altres municipis costaners ja es va iniciar a finals de maig o principis de juny.

Des de Som Poble-ERC atribueixen el retard a «la mala gestió del govern en licitar tard i malament el contracte de socorrisme». Aquest va finalitzar fa un any, però, segons la formació, «només es va començar a licitar, per urgència, a mitjans de març». A més a més, afegeixen que en aquests moments «es troba aturat pel Tribunal de Contractes de Catalunya davant una denúncia de l'empresa Rescatadores».

El grup municipal ha avançat que tenen coneixement que els pròxims dies «es farà un contracte d'urgència pel que resta de temporada». Però lamenten que aquest contracte tindrà «major cost i menors serveis». Per SP-ERC, això «demostra una vegada més la mala planificació i la pèssima gestió dels serveis públics» per part del govern local.

Al·legacions a l'ordenança de platges

Per altra banda, Som Poble-ERC ha donat a conèixer les al·legacions que presentarà a la nova ordenança d'usos de les platges. Una serà per demanar l'obertura de les dutxes de les platges, que per segon estiu estaran tancades. Tot i que el grup pot compartir l'argument de l'estalvi i la sequera, afirmen que «les accions erràtiques del govern municipal en aquesta matèria» no li permeten acceptar la decisió.

En aquest sentit fan referència a l'alt consum d'aigua als parcs i jardins o a les pèrdues que té la xarxa d'aigües municipal. També recorden que s'està redactant un Pla d'Estalvi d'aigua que és el que ha de servir «per prioritzar de forma objectiva on cal invertir i actuar per reduir la pressió sobre els aqüífers».

A les al·legacions, SP-ERC també demanen que hi hagi un espai per a gossos a les platges del municipi. Recorden que els tres grups que formen el govern portaven aquesta mesura al seu programa electoral. Per últim, no comparteixen la decisió de renunciar a la bandera blava per segon any consecutiu.

Creuen que deixa el municipi «en un important desavantatge competitiu» davant altres poblacions de costa. La decisió creuen que seria «comprensible» si, en el seu lloc, s'aconseguís la Certificació Biosphere, que valora aspectes més sostenibles. Afirmen que això «s'alinearia de forma més clara amb els objectius de la Taula de municipis per un litoral sostenible».