La façana de l'Ajuntament del Vendrell.

Som Poble i ERC del Vendrell reeditaran la coalició amb l'objectiu d'assolir el govern

L'assemblea oberta de Som Poble ha decidit revalidar l'acord amb els republicans

Som Poble i ERC del Vendrell reeditaran la coalició electoral de cara als comicis municipals del maig del 2023. Així s'ha apuntat des de Som Poble, que aquest dimecres 21 de setembre va celebrar una assemblea oberta per decidir sobre aquest tema. L'òrgan va validar que la formació torni a concórrer a les eleccions amb una coalició amb els republicans.

Segons Som Poble, la coalició ha de servir «com a eina institucional per assolir el govern de la vila». Però també ha de ser una «eina de mobilització de les classes populars del Vendrell». ERC i Som Poble van presentar-se en coalició el 2019 obtenint un total de sis regidors, fet que els va impulsar a ser el principal partit de l'oposició.

L'assemblea oberta del partit ha fet balanç de la feina feta en l'actual mandat i en els vuit anys d'existència de la formació. També s'ha fet una exposició detallada dels principals problemes del Vendrell i s'ha valorat la idoneïtat de revalidar la coalició. Som Poble creu que l'acord amb ERC ha de servir per assolir el govern del Vendrell i avançar cap a un nou model.

En aquest sentit, aposten per un model «més participatiu, més transparent, més democràtic, més sostenible i al servei de les classes populars». La formació creu que la coalició s'ha d'erigir com «alternativa a la manca de projecte de ciutat de l’actual govern municipal».

Els detalls de la coalició

Ara caldrà veure quins són els detalls de la coalició entre les dues formacions, quan queden encara vuit mesos pels comicis. Esquerra Republicana ja va escollir a l'estiu el seu cap de llista, que serà Alfons González. Després que el 2019 el cap de llista fos Marc Robert, de Som Poble, l'alternança fa pensar que ara el candidat a l'alcaldia serà González

De fet, el seu era un nom de consens entre els dos partits de la coalició. També caldrà veure quins noms repeteixen dels actuals regidors que tenen les dues formacions.