Un tren de mercaderies al seu pas pel Vendrell.

Som Poble-ERC fa una xerrada informativa a Coma-ruga sobre les pantalles acústiques d'Adif

Hi haurà un torn obert de paraula per als assistents

Som Poble-ERC, el principal grup municipal a l'oposició al Vendrell, ha organitzat una xerrada informativa sobre les pantalles acústiques d'Adif. Es farà aquest dissabte 20 de novembre a les 11.00 hores al Centre Cívic de Coma-ruga.

L'acte servirà, segons han explicat, per informar sobre com està el projecte per posar aquestes pantalles al terme municipal del Vendrell. També explicaran quines són les conseqüències que preveuen que tindrà aquest projecte.

Des de SP-ERC ja han demanat diverses vegades que el govern municipal convoqués els veïns per explicar les característiques del projecte. Finalment, des del partit han decidit organitzar ells l'acte per donar la informació que tenen als ciutadans. La xerrada tindrà un torn obert de paraula per aquest tema i altres que es vulguin plantejar.

L'Ajuntament va presentar al·legacions al projecte

El govern del Vendrell va anunciar el passat setembre que presentaria al·legacions contra el projecte d'Adif. La regidora d'Urbanisme, Núria Rovira, va apuntar que amb les al·legacions l'Ajuntament li deia a Adif que «aquí i així, no».

En aquella mateixa roda de premsa, Rovira va explicar que les pantalles s'havien de posar al llarg de l'avinguda de Jaume Carner i a la zona de platges. Al centre es preveien murs de fins a sis metres d'altura, mentre que a les platges s'arribava als set metres. Tot i ser majoritàriament de formigó, en alguns trams es preveia posar metacrilat transparent.

La solució d'Adif per reduir l'impacte acústic

Les pantalles acústiques són la resposta d'Adif als problemes de sorolls que genera el pas de trens pels nuclis de població. Un impacte que ha augmentat els últims anys per l'increment de trens de mercaderies que hi ha hagut en línies com la del Vendrell. I es preveu que encara vagi a més quan estigui en funcionament el Corredor Mediterrani.

La proposta ha estat rebutjada per la pràctica totalitat dels consistoris del territori, que critiquen que suposarà dividir en dos els municipis. Per això van presentar al·legacions al projecte.