Una de les pintades que s'han fet els últims dies a Calafell.

Polèmica a Calafell: relacionen un regidor de la CUP amb un acte de vandalisme

El regidor ho nega i acusa el govern local de fer joc brut

La Policia Municipal de Calafell va identificar el passat dijous 20 de febrer diverses persones que serien les autores de diferents pintades a la via pública. Segons han explicat des de l'Ajuntament de Calafell, la policia va enxampar aquestes persones, que haurien fet pintades de caràcter independentista al carrer, amb el qual haurien fet una infracció de les ordenances municipals.

La polèmica, però, ha arribat amb el comunicat que el consistori ha penjat al Facebook d'aquest fet, ja que es detalla el nom d'un regidor de l'oposició que va ser identificat, aparentment, en relació amb aquests mateixos fets. Es tracta del regidor i portaveu de la CUP a l'Ajuntament, Killian Fuertes.

Fuertes nega tenir cap relació amb les pintades

La publicació ha causat un gran enrenou a les xarxes socials per diversos motius. En primer lloc, perquè el mateix Fuertes ha negat tenir cap relació amb les pintades. En un escrit que ha penjat al seu Facebook, el regidor cupaire explica que el dijous va ser identificat per una patrulla de la policia local al carrer de Vilamar, després que saludés un grup de persones uns minuts abans. 

«Em van dir que havien identificat el grup, que jo havia saludat prèviament, per unes pintades a via pública, però en comprovar que jo no portava esprais ni plantilles, em van dir que això quedava en res», ha apuntat Fuertes. El regidor afegeix que els agents van tenir «un tracte correcte» en tot moment, però troba «lleig i poc respectuós» que el govern municipal «faci servir la meva identificació per fer veure que jo he pintat tot el poble». Per Fuertes, això només té l'objectiu «d'intentar desqualificar-me a mi, al nostre grup municipal i la feina feta entre totes».

Dubtes per la protecció de dades

La publicació de l'Ajuntament també ha comportat polèmica perquè diverses persones han criticat que no s'hagi respectat la protecció de dades, i s'hagi donat el nom d'una persona sense saber si està implicada en els fets. En les diferents i nombroses respostes que ha generat el post de Facebook, molts comparen el fet que no es donin noms dels lladres que els últims mesos han fet robatoris a comerços i cases del municipi, però sí que s'hagi donat en aquesta ocasió.