Un dels gossos de la unitat canina de la policia de Cunit.

La policia de Cunit ja té la seva «patrulla canina» per detectar drogues

El primer dispositiu s'ha tancat amb deu denúncies per tinença de substàncies estupefaents

La Policia Municipal de Cunit ha incorporat aquest mes d'agost una unitat canina externa als dispositius de Seguretat Ciutadana. L'objectiu és poder detectar amb més precisió la tinença de drogues, segons expliquen des de l'Ajuntament.

Els controls policials amb aquesta unitat es fan de forma regular i tenen la col·laboració de l'empresa BarnaDog unitat K9. El primer dispositiu s'ha fet en diferents indrets del municipi, com ara la zona de l'estació de Rodalies Renfe. Es va tancar amb deu denúncies per tinença de substàncies estupefaents i tres denúncies per alcoholèmia.

També hi va haver denúncies per falta de respecte als agents, tinença d'una arma prohibida o tenir l'assegurança caducada. El sergent cap de la policia, Sergi Esteban, creu que l'experiència està sent «molt positiva». Per aquest motiu, ja s'estan dissenyant «nous dispositius per portar-los a terme abans d'acabar l'època estiuenca».

Per la seva banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Lorenzo, ha destacat el «valor afegit que suposa incorporar aquest mètode». Els bons resultats obtinguts animen a «continuar comptant amb la col·laboració d’aquesta empresa especialitzada de forma regular», ha afegit. 

Una acció de la unitat canina de la policia de Cunit.
La unitat canina té com a objectiu detectar la tinença de drogues. | Ajuntament de Cunit