La bicicleta va ser robada de l'interior del cotxe del seu propietari.

La Policia Local del Vendrell deté el lladre d'una bicicleta valorada en 3.000 euros

La col·laboració ciutadana i la difusió de la imatge de la bicicleta robada a les xarxes socials han estat claus per localitzar el lladre i el vehicle

Aquest passat divendres, 9 d'agost, a la tarda  la Policia Local del Vendrell va detenir un individu com a presumpte autor d'un robatori amb força d'una bicicleta.  Valorada en  3.000 euros,  la seva propietària va demanar ajuda i va denunciar a la policia i a través de les xarxes socials que l'hi havien sostret de l'interior del seu cotxe, aparcat al nucli de Coma-ruga.

El lladre passejava la bicicleta pel centre del Vendrell

La imatge de la bicicleta es va poder veure a través de les xarxes i de pàgines vinculades al ciclisme en els darrers dies, la qual cosa va facilitar la seva identificació per part de veïns i vianants i  va dificultar la seva venda.  Un fet recurrent que es produeix en aquests casos, ja que moltes d'aquestes valuoses bicicletes acaben sent venudes a l'estranger,  i inclús són robades per encàrrec. En aquesta ocasió, però, el lladre no pretenia extreure-la del país o no en va tenir temps, i és que va ser vist passejant-hi pel centre del Vendrell els dies posteriors al robatori.

La col·laboració ciutadana va contribuir a localitzar el lladre i la bici.  La policia va rebre diverses trucades de veïns que explicaven haver vist un individu que conduïa una bicicleta l'aspecte del qual no es corresponia al d'un ciclista. Posteriorment,  una patrulla va descobrir l'home i la bicicleta, el va aturar i va comprovar que el vehicle de dues rodes era el denunciat. Per aquest motiu,  l'individu va ser detingut i acusat del delicte de robatori amb força, i la bicicleta va ser retornada.

Un cas idèntic a Calafell

Fa tan sols unes setmanes es va donar un cas molt semblant a Calafell, on uns lladres es van endur d'un traster un parell de bicicletes valorades en gairebé 10.000 euros. El seu propietari, conscient de la dificultat de recuperar-les, va oferir una recompensa de 3.000 euros a qui pogués localitzar-la, però de moment no n'hi ha notícies positives.