El pont de les Madrigueres del Vendrell no s'obrirà fins al novembre

L'Ajuntament ha adjudicat els treballs que queden pendents, que tenen un termini d'execució de dos mesos

Era una evidència però, finalment, s'ha confirmat que la passera que travessa la desembocadura de la riera de la Bisbal a Sant Salvador no s'obrirà en cap moment d'aquest estiu. Des de l'Ajuntament del Vendrell han informat aquest divendres 17 d'agost que tot just ara s'han adjudicat els treballs que queden pendents a la zona de les Madrigueres, els quals es preveu que comencin entre finals d'agost i principis de setembre. El seu termini d'execució és de dos mesos, amb la qual cosa no estaran acabats abans del novembre.

Aquestes tasques consisteixen a fer el camí que travessarà l'espai natural fins a la zona del Sanatori, que ha de donar continuïtat al pont que va fer el ministeri de Costes. Tal com ja es va apuntar fa mesos, la proposta que finalment es va aprovar desvia el camí cap a l'esquerra, per acostar-se a la mota de protecció, el mur de terra que ha desplegat el Ministeri al costat de la carretera que va de Sant Salvador a la platja de Calafell.

El camí de les Madrigueres costarà 47.188 euros

El camí es farà amb materials i tècniques toves i comptarà també amb un cordó que acompanyarà i guiarà aquest itinerari de la marxa a peu. El cost dels treballs és de 47.188 euros, que farà l'empresa Inbloc Manteniments SL. A banda del camí, també es faran altres actuacions en col·laboració amb el grup ecologista Geven, per fer compatible l’accés de persones a les Madrigueres, potenciant-les com un actiu social i turístic, i preservant els seus valors ambientals, ecològics i faunístics.

L'anunci de l'adjudicació de les obres coincideix amb la concentració que faran els veïns de la zona aquest diumenge 19 d'agost a la vuit de la tarda, per reclamar l'obertura de la passera. Des del consistori s'esperava que aquests treballs s'haguessin pogut fer abans i que el pont s'hagués obert a l'agost, però això no ha estat possible. El pressupost pel 2018 no es va aprovar fins al mes de maig, i els tràmits per licitar els treballs han durat un parell de mesos. Per tot plegat, el pas per sobre la desembocadura de la riera ha estat inactiu un estiu més.