Jordi Roca i Jero Merino.

El PP del Baix Penedès: «està bé reclamar a fora, però des dels ajuntaments també es poden fer coses»

Jero Merino creu que, a més de protestar pels pressupostos de l'Estat i la Generalitat, cal una gestió «més eficient»

El PP del Baix Penedès ha valorat davant els mitjans de comunicació els pressupostos de l’Estat i la Generalitat. El diputat tarragoní Jordi Roca ha lamentat «l’abandonament» que pateix el Baix Penedès per part de les dues administracions.

«No creuen ni en la reindustrialització, ni en el potencial turístic i econòmic de la comarca», ha remarcat Roca. El diputat s’ha preguntat «quin és el pla» pel Baix Penedès dels govern estatal i comunitari, o si simplement és «l’abandonament».

«Una gestió més eficient»

El líder del PP a la comarca, Jero Merino, ha volgut posar el focus també en les administracions locals, especialment en la del Vendrell. «Està molt bé reclamar a fora, però des de dins també es poden fer coses», ha retret Merino. Com a exemple d’això ha fet referència a diferents projectes que estarien aturats a la regidoria d’Urbanisme.

«Són projectes que podrien crear entre 300 i 500 llocs de treball» al Vendrell, ha assegurat Merino, que creu que cal «menys ideologia estúpida i més gestió eficient». El partit ha fet una visita al viver d’empreses de l’Eina per mostrar el seu suport a les polítiques per generar ocupació a la ciutat.

Els pressupostos de la Generalitat pel 2022

Aquesta setmana s'ha presentat l'esborrany del pressupost pel 2022 del Govern de la Generalitat, que preveu inversions per 6,2 milions d'euros a la comarca. Representa una de les xifres per càpita més baixes de tot el país, el que ha provocat el rebuig del Consell Comarcal. Des de l'ens supramunicipal han titllat els comptes d'«inacceptables» i «lamentables» i han tramès una llista dels projectes prioritaris a la comarca.

Entre aquests hi ha l'ampliació de l'Hospital del Vendrell, l'aposta per Idiada 2 o un pla d'ocupació comarcal. També s'ha fet una crida al partit que hagi de donar suport als comptes perquè posi el Baix Penedès «per davant de tot».