Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El PP de Calafell vol que la plaça de l'U d'Octubre es digui plaça de la Democràcia

També demana que s'anul·li l'adhesió a l'AMI i les assignacions pressupostàries

La placa simbòlica que marca la plaça de l'U d'Octubre de Calafell. | BP Diari

 

El Partit Popular (PP) s'ha quedat amb només una regidora a tot el Baix Penedès després de les eleccions municipals del 26 de maig, però aquesta, Maite González (Calafell), està disposada a donar guerra, especialment amb els temes relacionats amb el procés català. Així, al ple ordinari d'aquest dijous 11 de juliol, el grup del PP a l'Ajuntament de Calafell presenta una moció perquè s'anul·lin els acords de ple de l'anterior mandat que van servir perquè Calafell s'adherís a l'AMI i per batejar una plaça amb el nom d'U d'Octubre.

 

La plaça de l'U d'Octubre

En relació a aquesta última qüestió, la moció del PP recorda que l'article 103 de la Constitució espanyola remarca que «les administracions públiques han de servir amb objectivitat els interessos generals», una cosa que el partit creu que no es va respectar quan es va aprovar al ple posar el nom de plaça de l'U d'Octubre a la placeta on hi ha les Dependències Municipals de la platja. Pels populars, amb accions com aquesta «s'instrumentalitza el consistori amb finalitats partidistes».

Per aquesta raó, la moció demana que s'anul·li l'acord de ple del passat 1 d'octubre del 2018 i que la plaça de l'U d'Octubre passi a dir-se plaça de la Democràcia. Pel PP de Calafell, «aquest un valor que identifica a tothom», a diferència del nom de l'U d'Octubre, «que commemora actuacions reiterades contràries a resolucions del Tribunal Constitucional».  

L'adhesió a l'AMI

La segona part de la moció insta a anul·lar l'acord de ple del 28 de setembre del 2015, pel qual l'Ajuntament de Calafell es va adherir a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) després d'una votació secreta. També es demana que s'anul·lin les assignacions pressupostàries per pagar la quota dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019, alhora que recorda la sentència judicial del passat 5 de març que va tombar el pagament de la quota del 2017, després d'una denúncia dels populars.

D'aquesta manera, el PP vol revertir algunes de les decisions de l'últim mandat, en què els regidors sobiranistes eren majoria al ple. El PDeCAT, la CUP i ERC sumaven deu regidors, als quals se sumaven els dos regidors de l'UAM en temes nacionals. En l'actual mandat, però, els tres partits sobiranistes sumen només set regidors i una eventual suma de PSC, Cs i PP donaria una clara majoria (12) als partits constitucionalistes. El que faci el PSC serà, doncs, decisiu.