Vista de Calafell Poble.

El PP de Calafell demana fer nous tallafocs a les urbanitzacions del municipi

La formació alerta del perill d'incendi per les altes temperatures

El Partit Popular (PP) de Calafell ha exigit a l'Ajuntament que s'elabori «un pla de tallafocs urgent» pel municipi. El president dels populars calafellencs, Juanjo García, ha explicat en una nota enviada als mitjans que la formació fa temps que insisteix en aquesta mesura.

«Des del PP hem proposat diverses vegades un pla per fer nous tallafocs, però sempre rebem el no per resposta», segons García. El líder dels populars creu que les altes temperatures que s'estan vivint suposen un risc elevat d'incendi a les urbanitzacions del municipi.

Nuclis com «Segur de Dalt, Calafell Park, Valldemar, Mas Romeu, Mas Mel, Bellamar o les Brises són coneixedores del perill que tenen», ha apuntat García. Per això ha denunciat el que creu que és un increment de «la passivitat» de l'Ajuntament i de la Generalitat.

Sense representació al consistori, però actius

Actualment el PP no té representació a l'Ajuntament de Calafell, després que la seva única regidora, Maite González, deixés la formació el 2021. González era, igualment, l'única regidora que li quedava al PP a tota la comarca del Baix Penedès. Quan va abandonar el partit es va negar a tornar l'acta de regidora i des d'aleshores és no adscrita.

Tot i quedar-se sense l'altaveu que tenien al consistori, el PP ha seguit actiu en la seva activitat de fiscalitzar el govern local. Recentment van donar suport a la protesta de diversos veïns i comerciants contra el nou pla de mobilitat de Calafell Poble. Juanjo García va retreure a l'alcalde que no hagués fet una consulta a tots els veïns del nucli.

La formació intentarà recuperar la presència al consistori calafellenc a les eleccions municipals del 2023. De moment encara no s'ha anunciat qui podria encapçalar la llista, tot i que el més previsible és que ho faci Juanjo García. L'actual president ja ha estat regidor de l'Ajuntament de Calafell en diversos mandats.