Membres del PP del Baix Penedès, amb Alejandro Fernández.

El PP preveu presentar candidatura en una desena de municipis del Baix Penedès

Els populars volen recuperar una representació que actualment no tenen en cap consistori

El Partit Popular (PP) està convençut que la seva travessia pel desert al Baix Penedès s'acabarà el pròxim mes de maig. Els populars han hagut d'afrontar un mandat molt complicat, on han acabat perdent tota la representació als ajuntaments de la comarca. A les eleccions del 2019 només van obtenir una regidora a Calafell, Maite González, que va deixar el partit el 2021.

Des d'aquell moment i fins a les eleccions municipals hauran estat dos anys on el PP no ha tingut cap altaveu als ajuntaments del Baix Penedès. Però els populars estan segurs que la situació el 2023 serà molt diferent, i ja preparen l'assalt a diversos consistoris. Aquest dimecres 9 de novembre, el president català del partit, Alejandro Fernández, ha visitat el Vendrell per donar suport als representants comarcals.

Fernández s'ha trobat amb els diferents responsables del PP al Baix Penedès i ha assegurat, en declaracions als mitjans, que el partit «ha tornat». El líder del PP català recorda que aquest ha estat un partit històricament rellevant a la comarca. En diferents moments ha format part de governs de municipis tan importants com el Vendrell, Calafell o Cunit.

Una desena de candidatures a la comarca

De cara al 2023, la formació presentarà candidatura a molts dels municipis de la comarca. «Estem treballant i generant candidatures als deu municipis més poblats de la comarca», ha afirmat el president comarcal, Jero Merino, a TarragonaDigital. Per això afegeix que «més del 90% de la població del Baix Penedès podrà votar seguretat i creació de llocs de treball» a les municipals. 

Per Merino, altres de les línies centrals del partit són la «tolerància zero contra l'incivisme, tenir cura de l'espai públic i apostar pel creixement econòmic». En les pròximes setmanes s'aniran detallant quines són aquestes candidatures i els seus caps de llista. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, un dels noms que agafa força al Vendrell és el d'Àlex Barrera de Haro.