El carrer del Doctor Robert del Vendrell.

La pressió dona resultat: la banca amplia l'atenció presencial

El Vendrell va aprovar una moció per incrementar la pressió fiscal a les entitats bancàries

Primers resultats de les mesures de pressió que des de diferents fronts s'han impulsat recentment per exigir als bancs una atenció presencial més gran. El portaveu del grup municipal de Pel Vendrell Primàries, Josep Maria Llasat, ha avançat que una entitat bancària ja li ha comunicat el canvi. Es tracta de Caixabank, que des d'aquest divendres ampliarà el seu horari d'atenció presencial i també els treballadors que la faran.

«Ens han comunicat que amplien l'atenció fins a les 14.00 hores i també el nombre de personal per atendre la gent gran», ha anunciat Llasat. Els més grans de 65 anys tampoc caldrà que demanin cita prèvia, com passava fins ara. Per tot plegat, el regidor ha celebrat que es tracta d'una «molt bona notícia».

Moció aprovada a l'Ajuntament

El canvi arriba després que el consistori aprovés a l'últim ple una moció de Primàries sobre aquest tema. La moció demanava que s'estudiés un increment de la pressió fiscal per als bancs que no atenguessin la gent gran durant tota la jornada. Aquesta setmana, el director de relacions institucionals de Caixabank, Quim Macià, ha visitat el Vendrell per anunciar l'ampliació de l'atenció presencial.

Macià s'ha reunit tant amb Josep Maria Llasat, impulsor de la moció, com amb l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez. Des del govern local han confirmat que aquesta ampliació de l'atenció presencial ja s'està complint a la capital del Baix Penedès.

La banca anuncia canvis

La moció aprovada al Vendrell ha estat una iniciativa més del moviment general que hi ha hagut les últimes setmanes al voltant del món bancari. Una de les més notòries ha estat la que ha impulsat el jubilat valencià Carlos San Juan, que ha recollit 600.000 firmes contra l'exclusió de la gent gran als bancs.

Fruit d'això, la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, va instar a les entitats bancàries que donessin solució a les reclamacions. La banca ha preparat un document on es detallen alguns d'aquests canvis. A més de Caixabank, el banc Santander és un altre dels que ha confirmat que l'atenció presencial s'allarga fins a les 14.00 hores.