Bandes sonores a l'autopista AP-7.

El problema de les bandes sonores de l'AP-7 arribarà al Senat

La senadora d'ERC Laura Castel traslladarà les reclamacions de diferents entitats veïnals del Baix Penedès i el Baix Gaià

Les queixes per les bandes sonores que s'han posat en diferents punts de l'AP-7 arribaran fins al Senat. Entitats veïnals del Baix Penedès i el Baix Gaià han arribat a un acord amb la senadora territorial d'ERC Laura Castel per presentar una moció. En ella es demana una solució pels forts sorolls que provoquen aquests elements en nuclis de població pròxims a l'autopista. 

Són nuclis que estan situats a 1.000 metres aproximadament de la infraestructura viària i que pateixen els forts sorolls d'aquestes bandes. Les queixes que fins ara s'han traslladat al Ministeri de Transport no han tingut les respostes esperades. Per aquest motiu han decidit presentar aquesta moció a través de la senadora tarragonina.

Retirar les bandes o rebaixar el nivell de fricció

La proposta demana que es retirin les bandes sonores «en un radi de mil metres de les zones poblades». Si no es poden retirar, es proposa que es rebaixi el nivell de fricció per reduir l'impacte sonor. També s'insta al ministeri que, abans d'instal·lar elements de seguretat, es prenguin les mesures necessàries per complir la normativa acústica. 

Finalment, demanen que es posin pantalles acústiques allà «on es consideri imprescindible mantenir les bandes sonores intactes». Les entitats involucrades són la Xarxa Vendrellenca, les associacions de veïns de Mas Astor i Mas Borràs del Vendrell, i de Casa Roja (Banyeres). També la Federació d'entitats veïnals de Roda de Barà.