El programa d'actes de la Fira de Santa Teresa 2018 del Vendrell

El Vendrell es prepara per viure una nova edició de la seva fira multisectorial

El Vendrell viu de l'11 al 14 d'octubre del 2018 una nova edició de la Fira de Santa Teresa, un certamen multisectorial que se celebra des del 1843 a la ciutat. Diferents espais del centre acullen estands multisectorials, d'alimentació, innovació, automoció o de la nova fira Handmade. Concerts , cercaviles dels grups de cultura popular i exhibicions de castells i sardanes, també tenen el seu espai.  A continuació podeu consultar el programa de la fira vendrellenca, amb els actes previs que comencen la setmana anterior.

Actes previs

De l'1 al 6 d’octubre. Setmana de la Moda, a la carpa situada a la plaça Nova, organitzada pel CIT Vendrell.

6 d'octubre, a les 18.00 hores a la plaça Nova. Gran desfilada del comerç del Vendrell

Del 8 al 15 d’octubre. Gimcana 'Mira aparadors i descobreix la fase correcta'. Organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística i el comerç del Vendrell.

Del 9 al 30 d’octubre. Exposició de documents relacionats amb la Fira de Santa Teresa a la Biblioteca Terra Baixa.

Els actes de la Fira de Santa Teresa 2018

Dijous 11 d'octubre

10.00 h, al Museu Deu. Jornada sobre franquícies. Organitza l'Eina Espai Empresarial.

13.30 h, al Museu Deu. Presentació dels resultats de l'enquesta  'Perfil i necessitats del comerç del Vendrell'.

De les 16.00 a les 20.00 h, des del Museu Deu. Circuit als locals tancats. Organitza el Pla de Barris del Vendrell amb la col·laboració d’immobiliàries locals.

De les 17.00 a les 22.00 h. Estands Multisectorials, Innofira, alimentació i degustacions gastronòmiques a la Rambla, automoció al Pèlag, la fira d'abans al carrer del Doctor Robert i fira Handmade a la plaça Nova.

18.00 h.  Inauguració de la Fira de Santa Teresa 2018.

18.00 h, al Museu Deu. Ruta fotogràfica per a petits i grans amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni.

20.00 h, al Museu Deu.  Performance inaugural de l'exposició a càrrec dels artistes de l’Associació Grop.

20.00 h, a la Rambla. Concert de Jazz Attack Quartet.

22.00 h, a la plaça Vella. Assaig popular dels Nens del Vendrell. Organitza els Nens del Vendrell.

Divendres 12 d'octubre

De les 10.00 a les 14.00 h i de les 17.00 a les 22.00 h. Estands Multisectorials, Innofira, alimentació i degustacions gastronòmiques  a la Rambla, automoció al Pèlag, la fira d'abans al carrer del Doctor Robert i fira Handmade a la plaça Nova.

A les 12.30 h i a les 18.00 h, a la Ctra. del Dr. Robert. Taller familiar 'Del cereal al pa'.

De les 14.00 a les 17.00 h, a la Rambla. Vermuts musicals

A partir de les 17.00 h, a l’avinguda de Jaume Carner, davant del Centre Cívic l’Estació.  Firafoc, primera Mostra de Bestiari de Foc del Vendrell. Plantada de Bèsties. Hi participen Ball de Diablons, Víbria del Vendrell, Ball de Diables del Vendrell, Bou de Foc del Vendrell, Drac de Foc El Cabrot, la Mulassa Feixuga, Borinot de Foc, Drac de Foc El Tallot, Les Puces del Caramot, El Caramot del Vendrell i el Drac del Vendrell.

20.00 i 21.00 h, a la Ctra. del Dr. Robert. Escenificació teatral 'La Fira del segle XIX'. Organitza el Grup de Teatre la Lira Vendrellenca.

20.00 h, a la Rambla. Batucades.

20.30 h, a l’Auditori del Tívoli. Música de gralles. Homenatge a Jaume Vidal. Concert de gralles amb els grups vendrellencs Les Gralles del Baix Penedès, Tocats de Canya, Els Mosquits i Els Aixarts, i l’orquestra de Ministrils de l’EMMCA (Escola Municipal de Música - Centre de les Arts de l’Hospitalet de Llobregat). 

20.30 h, a la Crta. Doctor Robert. Actuació musical de Filibusters.

21.00 h, a l’avinguda de Jaume Carner, davant de l’antiga biblioteca.  Enceses de lluïment com a continuïtat del Firafoc.

22.00 h, a la Rambla. Concert de Guardafuegos.

Fira de Santa Teresa 2016
Fira de Santa Teresa 2016 | Redacció

 

Dissabte 13 d'octubre

8.00 h, pels carrers de la vila. Matinades, a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i els grallers Tocats de Canya.

9.00 h, al Pèlag. Mercat d'antiquaris i brocanters

De les 10.00 h a les 14.00 h i de les 17.00 h a les 22.00 h. Estands Multisectorials, Innofira, alimentació i degustacions gastronòmiques a la Rambla, automoció al Pèlag, la fira d'abans al carrer del Doctor Robert i fira Handmade a la plaça Nova.

10.30 h, a l’entaulat situat a la Ctra. del Dr. Robert. Strong by Zumba, a càrrec de Soraya Rodríguez. Organitza la regidoria d’Esports.

12.00 h i 18.00 h, a la Ctra. del Dr. Robert. Taller familiar 'La llana: de l'ovella al teixit'

De les 14.00 a les 17.00 h, a la Rambla. Vermuts musicals

18.00 h, a la sala de plens del Centre Cívic l'Estació. Xerrada a càrrec de l’Escola Oficial d’Idiomes del Vendrell.

18.00 h, al carrer de les Quatre Fonts. Versos a càrrec del Ball de Gitanes del Vendrell. Organitza la Comissió de Cercavila. 

18.00 h, al carrer de Sant Jordi, a l’alçada de La Lira Vendrellenca. La Lira balla al carrer. Organitza la Lira Vendrellenca.

Tot seguit, des del carrer de les Quatre Fonts. Cercavila dels grups de cultura popular del Vendrell. Hi prenen part: Aligueta, Àliga, Lleonet, Lleó, Ball de Bastons, Ball de Cavallets, Ball de Cercolets, Ball de Cintes, Ball de Faixes, Ball de Figuetaires, Ball de la Patatuf, Ball de les Gitanes, Ball de Panderetes, Ball de Panderos, Ball de Pastorets, Ball de Valencians, Nens del Vendrell, Gegants, Gegantons, Nans Agrupació Musical Santa Anna, Gegants de Torredembarra, Gegants de Castellbisbal i Gegantons de l’Hospitalet de Llobregat. Organitza la Comissió de Cercavila. Recorregut: c/ Quatre Fonts, c/ Muralla, Pl. Nova, c/ Cafès, c/ Prat de la Riba, c/ Peix i pl. Vella.

En arribar a la plaça VellaCloenda amb una ballada conjunta. Organitza la Comissió de Cercavila.

19.00 h, a la Ctra. del Dr. Robert. Actuació musical dels filibusters

20.00 h, a la Rambla. Concert de Yoga Flame.

20.00 h i 21.00 h, a la Ctra. del Dr. Robert. Escenificació teatral 'La Fira del segle XIX'. Organitza el Grup de Teatre la Lira Vendrellenca.

22.00 h, a la Rambla. Concert de Paradís Fiscal.

24.00 h, a l'avinguda de Jaume Carner. Concert de la Desbandada. Presentació del nou disc.

Diumenge 14 d'octubre

8.00 h, pels carrers de la vila. Matinades, a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i els grallers Tocats de Canya.

De les 9.00 h a les 14.00 h, a la plaça de la Sardana. XIV Trobada d'intercanvi de plaques.

De les 10.00 h a les 14.00 h i de les 17.00 h a les 22.00 h. Estands Multisectorials, Innofira, alimentació i degustacions gastronòmiques  a la Rambla, automoció al Pèlag, la fira d'abans al carrer del Doctor Robert i fira Handmade a la plaça Nova.

De les 11.00 h a les 14.00 h, al Museu Deu. Jornada de portes obertes, amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni.

10.30 h, a la plaça Vella. Ballada conjunta dels grups de cultura popular del Vendrell. Hi prenen part: Ball de Diablons, Ball de Diables, Aligueta, Àliga, Lleonet, Lleó, Ball de Bastons, Ball de Cavallets, Ball de Cercolets, Ball de Cintes, Ball de Faixes, Ball de Figuetaires, Ball de la Patatuf, Ball de les Gitanes, Ball de Panderetes, Ball de Panderos, Ball de Pastorets, Ball de Valencians, Nens del Vendrell, Gegants, Gegantons i Nans i Agrupació Musical Santa Anna. Organitza la Comissió de Cercavila.

Tot seguit, pels carrers de la vila.  Cercavila dels grups de cultura popular. Recorregut: c/ Peix, c/ Prat de la Riba, c/ Cafès, pl. Nova, c/ Delme, pl. Garrofes, c/ Racó, c/ Carnisseria i pl. Vella. Organitza la Comissió de Cercavila.

A continuació, a la plaça Vella. Versos dels Diables.

13.00 h, a la plaça Vella. Castells amb la colla Joves Xiquets de Valls, la colla Jove Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell.  

17.30 h, a la plaça del Mercat. 45è Concurs Nacional de colles sardanistes. Amb la Cobla Ressò dels Dansaires del Penedès. Organitza la Colla Sardanista Dansaires del Penedès. Hi col·labora la regidoria de Cultura i Festes.

18.00 h, al capdavall de la Rambla, Exhibició de gossos de cerca. Organitza la Creu Roja del Vendrell.

20.00 h, a la Rambla. Concert amb Jazzul Power Trio.

L'Embarcada celebra el seu dia al Vendrell.
L'Embarcada celebra el seu dia al Vendrell. | BP Diari