Primer sessió de participació ciutadana del projecte Horitzó Arbocenc 2030.

Prop de trenta persones prenen part al primer debat per definir el desenvolupament de l'Arboç

El Pla Horitzó Arbocenc 2030 es posa en marxa recollint les propostes dels ciutadans

El Pla Horitzó Arbocenc 2030 ja s'ha posat en marxa amb una primera sessió de debat amb els veïns del municipi. Una trentena de persones van prendre part a la primera trobada per fer propostes sobre quin ha de ser el desenvolupament del municipi. La sessió es va fer a la sala polivalent de la Biblioteca.

Aquest és un projecte estratègic impulsat per l'Ajuntament de l'Arboç on es vol definir quin ha de ser el futur de l'Arboç. Es va parlar sobre turisme, educació, sanitat, ocupació, esports, patrimoni i cultura. També sobre aspectes com les energies verdes, l'atenció a les persones o la recuperació de residus.

El projecte té una dotació inicial d'un milió d'euros, tot i que s'espera augmentar-la amb subvencions europees. La segona taula tractarà el desenvolupament local, comptant amb agents socials, econòmics, educatius i polítics del municipi. El regidor de Participació Ciutadana, Alfons Ribas, ha destacat el «gran interès» que ha generat el projecte entre els ciutadans.

Ribas ha encoratjat les entitats, el sector educatiu i el comerç local a participar en la Taula Estratègica de Desenvolupament Local, encara pendent de data.