Els treballadors d'Hydro de Santa Oliva protestant a l'entrada de la planta.

Els treballadors d'Hydro de Santa Oliva, en peu de guerra pel tancament de la planta

L'empresa noruega vol tancar les plantes de Santa Oliva i Pinto, a Madrid

Un total de 70 treballadors de la planta que té l'empresa Hydro a Santa Oliva es poden quedar sense feina abans que acabi aquest 2019. L'empresa noruega els va anunciar fa tres setmanes que tancarien aquesta planta situada al polígon l'Albornar, i també una altra que té a la localitat madrilenya de Pinto. En total es veurien afectats 140 treballadors, 70 a cada planta.

Aquest dijous 11 de juliol, enmig de les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció, els treballadors de Santa Oliva han fet un acte de protesta a les 12.15 hores del migdia, per mostrar el seu enuig per la decisió. «És un clar exemple de la cobdícia d'una empresa que, lluny de tenir pèrdues, està sanejada i té uns comptes molt solvents, però que l'únic que vol és guanyar més diners», ha lamentat l'advocat del comitè d'empresa, Cristian Navarro.

La planta podria estar tancada el desembre

Navarro afegeix que l'empresa «s'excusa amb causes productives», però recorda que «fa menys d'un any van implantar un tercer torn a la planta». Des del comitè d'empresa, Montse Martos ha explicat que els primers acomiadaments es volen fer «a finals d'agost, per fer després una segona tongada el novembre i tenir la planta tancada el 23 de desembre». Ells demanen que no s'acomiadi ningú o que es variïn les condicions que la direcció ofereix.

La protesta s'ha fet a la planta que Hydro té a Santa Oliva.
La protesta s'ha fet a la planta que Hydro té a Santa Oliva. | BP Diari

 

Una de les opcions que els donen és que alguns treballadors es recol·loquin en altres plantes que Hydro té a Espanya, però això només seria «per a un màxim de 30 persones de les 140 que es quedaran sense feina». Aquest dijous, els treballadors han protestat amb pancartes, megàfons i coets a les portes de la planta. Una delegació del comitè d'empresa de Pinto ha vingut a Santa Oliva, per mantenir una nova reunió amb la direcció, la sisena ja.

Des del 2001 a Santa Oliva

Demà divendres es farà una assemblea de treballadors on el comitè els traslladarà els resultats de la reunió d'avui. Si les notícies no són bones, no descarten fer diferents actes de protesta i aturades de la planta. Hydro està a Santa Oliva des del 2001. Els treballadors d'aquesta planta, alguns dels quals fa disset o divuit anys que hi són, es dediquen a lacar alumini. 

La representant de Recursos Humans d'Hydro, entrant mentre és escridassada pels treballadors.
La representant de Recursos Humans d'Hydro, entrant mentre és escridassada pels treballadors. | BP Diari