Protesta docent al Vendrell.

Protesta al Vendrell: els docents carreguen contra les retallades i el nou currículum

La capital del Baix Penedès ha viscut una prèvia de la concentració programada a Barcelona

Desenes de docents i alumnes de l'Institut Baix Penedès del Vendrell han fet una concentració de protesta aquest dimecres al migdia. La crida l'ha fet l'Assemblea Docent del Baix Penedès i ha tingut lloc a la rotonda on conflueixen els diferents centres de la zona escolar. Ha durat prop de mitja hora.

La protesta ha suposat una prèvia de la concentració que es farà aquest dijous 17 de novembre a la tarda a Barcelona. Els sindicats de professors han reprès les mobilitzacions després de la manca de resultats en les negociacions mantingudes amb el Departament d'Educació. De fet, els sindicats afirmen que aquestes negociacions es poden definir com a «inexistents».

Retirada del nou currículum i supressió del decret de plantilles

Les demandes dels docents són diverses, i inclouen la retirada del nou currículum o la supressió del decret de plantilles i de l'ordre del calendari. «El nou currículum no pot ser imposat des de fora, sense conèixer la situació que tenim a les aules», ha criticat Jordi Martí, de l'Assemblea Docent. Per Martí, amb les aules «sobresaturades que tenim ara és impossible fer una atenció individualitzada de cada alumne».

Altres demandes són la reversió de les retallades i que es destini el 6% del pressupost a educació, ja que ara s'hi destina la meitat. També s'exigeix una FP pública de qualitat amb equiparació salarial, o l'estabilització del personal interí i laboral. Per últim, demanen que el Departament d’Educació assumeixi responsabilitats en la defensa de la immersió lingüística.

Concentració aquest dijous a la plaça de Sant Jaume

Des de l'Assemblea Docent de l'Institut Baix Penedès han fet extensiva la crida a la resta de centres escolars del municipi. La concentració convocada per aquest dijous a Barcelona es farà a les 17.30 hores a la plaça de Sant Jaume. El lema que s'ha escollit per a la mobilització és 'Si no existeix negociació, tornem al carrer!'.