Presentació del manifest a favor de l'Agroparc Penedès.

«Prou al no a tot»: empreses, entitats i societat civil aposten per l'Agroparc Penedès

A través d'un manifest, remarquen que es tracta d'un projecte innovador i sostenible, que generarà riquesa al territori

Diferents agents econòmics, empresarials, socials i polítics del Penedès han mostrat el seu suport al projecte de l'Agroparc Penedès. Aquest dijous 7 de juliol han presentat un manifest a favor de la iniciativa que vol impulsar Ametller Origen entre Gelida i Sant Llorenç d'Hortons. S'hi han adherit més d'un centenar d'empreses, sindicats, entitats, administracions i membre de la societat civil.

«Prou al no a tot, estem a favor del sí a projectes ambiciosos i sostenibles com aquest, que ajuden a vertebrar el territori». Així s'ha expressat la presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès (FEGP), Neus Lloveras. La FEGP és una de les entitats que han signat el manifest, com els consells comarcals de l'Alt, el Baix Penedès i el Garraf. 

També ho han fet els sindicats CCOO i UGT, la plataforma Pro Vegueria o la Universitat Politècnica, així com un centenar d'empreses. Els signants estan convençuts que el projecte situarà el Penedès com a punta de llança de l'agricultura tecnificada. També destaquen la simbiosi entre els processos industrials i agraris que suposarà a través de la tecnologia i l’energia verda

Una inversió de 180 milions per reactivar el projecte

A l'acte d'aquest dijous, celebrat al Vinseum de Vilafranca, la FEGP ha fet una crida perquè altres empreses, entitats i organitzacions socials s'hi sumin. El projecte per fer un Agroparc al Penedès es va reactivar el passat octubre, tres anys després que quedés en suspens. Ametller Origen preveu una inversió de 180 milions d'euros per desenvolupar el projecte en una àrea de 258 hectàrees. 

L'empresa calcula que el parc podria obrir a finals del 2025 i crearia 3.100 llocs de treball entre els directes, els indirectes i els induïts. La plataforma Stopagroparc s'ha oposat denou al projecte, ja que assegura que afecta el connector ecològic que hi ha entre Roques Blanques, Montserrat i l'Ordal. Des d'Ametller van respondre que la Comissió de Territori havia emès un informe favorable al projecte.