Vista de l'Arboç.

D'on provenen els sorolls que no deixen dormir els veïns de l'Arboç?

Les queixes apunten de nou l'empresa Omya Clariana, que assegura que han pres totes les mesures necessàries

Les queixes pels sorolls nocturns que no deixen dormir als veïns de l'Arboç han tornat aquesta tardor. Les últimes setmanes, diversos ciutadans han expressat de nou la seva indignació per aquestes molèsties, que provindrien de l'activitat industrial. A principis d'any ja hi va haver un primer episodi de sorolls, que provenien de la planta de l'empresa Omya Clariana.

Després que l'Ajuntament fes de mediador, l'empresa va comprar uns silenciadors acústics per reduir el volum d'emissions. La situació va millorar durant un temps, tot i que puntualment hi ha hagut nous episodis de forts sorolls nocturns. Recentment aquests s'han repetit, el que ha motivat noves queixes per part dels veïns, tot i que aquest cop hi ha discrepàncies sobre l'origen.

L'empresa posa en dubte que en sigui la responsable

Són diversos els veïns que afirmen que provenen de nou d'Omya Clariana, que es dedica a l'extracció i el processament de carbonat càlcic. Però des de l'empresa asseguren que s'han pres totes les mesures per rebaixar els sorolls i presentaran les factures com a demostració. Segons el consistori, des d'Omya Clariana afegeixen que les seves màquines compleixen un estricte horari de funcionament des del març.

Per aquest motiu posen en dubte que siguin els responsables aquest cop dels sorolls que se senten de nit. Amb tot, des d'Omya Clariana avancen que estan prenent noves mesures per millorar encara més l'aïllament acústic. Entre aquestes mesures hi ha la instal·lació d'aïllants sonors a la teulada.

L'Ajuntament contracta un nou servei de sonometries

Per la seva banda, l'Ajuntament de l'Arboç ha informat que s'han contractat un nou servei de sonometries per detectar l'origen i la intensitat dels sorolls. El consistori no descarta que aquests, que ara són més puntuals, puguin provenir d'un altre lloc. Tot i això, asseguren que volen arribar «al fons de la qüestió, detectar d'on provenen els sorolls i acabar definitivament amb aquestes molèsties».

La fàbrica Omy Clariana, situada al polígon de l'Arboç.
Omya Clariana es dedica a l'extracció i processament de carbonat càlcic. | Ajuntament de l'Arboç