Els regidors de l'Ajuntament de l'Arboç pel mandat 2019-2023.

El PSC de l'Arboç recorda que fa dos anys que es treballa en el protocol contra les agressions masclistes

Els socialistes neguen qualsevol oposició a la paritat de gènere en els actes de Festa Major

El PSC de l'Arboç ha volgut respondre a les afirmacions que el grup municipal de Junts per l'Arboç va fer la setmana passada respecte al protocol per prevenir les agressions sexistes durant les festes. El grup de Junts va apuntar que el ple havia aprovat l'elaboració d'aquest protocol a instàncies d'aquest partit, però des del PSC han respost que «ja fa dos anys que es treballa en aquest protocol».

Els socialistes detallen que, els últims anys, des del consistori s'han fet «diverses campanyes per conscienciar i sensibilitzar» tots els ciutadans «sobre aquesta xacra durant les festes». En un comunicat enviat als mitjans, el PSC explica que en l'últim ple «es va aprovar engegar els treballs i reunions per l'elaboració d'un protocol d’agressions de la Festa Major», que ha d'estar a punt abans de l'inici de la Festa Major del 2020, «d'acord amb la feina engegada des del consistori durant els darrers anys» en aquest àmbit.

Paritat de gènere en les actes de Festa Major

El grup municipal socialista afegeix que no entén «per què des del grup de Junts per l'Arboç s’envia una nota de premsa als mitjans sobre un acord que no es va prendre al ple». De la mateixa manera, el PSC també aclareix que «en cap moment» s'oposa a la paritat de gènere «en els actes de la Festa Major o els contractes amb grups musicals».  «Tot el contrari, donada la importància d’aquest tema, vam demanar treure aquest punt de paritat de gènere i proposar de debatre-ho en una altra moció dedicada exclusivament a aquest tema», afirmen. Pels socialistes, l'objectiu és «consensuar, si és possible, un acord marc de paritat de gènere».

També et pot interessar: