Un centenar de persones han fet una xiulada davant l'Ajuntament del Vendrell.

PSC i Cs tomben la moció de rebuig a la sentència del Suprem al Vendrell

Un centenar de ciutadans han fet una xiulada al davant de l'Ajuntament

El ple de l'Ajuntament del Vendrell ha tombat aquest dilluns 21 d'octubre la moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem (TS) presentada per ERC-Som Poble, Podem, Pel Vendrell Primàries i Junts pel Vendrell. Els vots en contra de PSC i Ciutadans, combinat amb l'abstenció de la regidora de les Platges, han provocat un empat a deu que ha trencat el vot de qualitat de l'alcalde, Kenneth Martínez. És el mateix que va passar el setembre amb la moció que demanava «la llibertat dels presos polítics».

La clau perquè la moció no prosperés ha estat el vot en contra del PSC, ja que en municipis com Calafell o Cunit aquest partit s'ha abstingut en aquesta mateixa moció. Cristian Soriano, portaveu dels socialistes, ha argumentat al ple que s'oposaven a la moció perquè «no creiem que l'Estat espanyol jutgi per les idees o tingui una voluntat repressiva», alhora que rebutjava les «afirmacions dogmàtiques i sectàries» del text.

Moció per la convivència i el diàleg de l'equip de govern

El debat sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya s'ha estès durant dos punts, ja que també s'ha debatut una moció de l'equip de govern en què s'apostava per la «convivència i el diàleg com a úniques solucions» al problema i es demanava acatar les resolucions judicials. La moció s'ha aprovat amb el mateix resultat que l'altra. Des de Podem, Òscar Blasco ha reiterat que «no es pot acatar» aquesta sentència, recordant que «mentre hi hagi presos polítics, el conflicte no se solucionarà».

Regidors d'ERC-Som Poble al ple, amb samarretes de 'Llibertat presos polítics'.
Regidors d'ERC-Som Poble al ple, amb samarretes de 'Llibertat presos polítics'. | BP Diari
 

Josep Maria Llasat, de Primàries, ha definit el judici com «una farsa», i ha lamentat l'actitud actual del PSC davant aquesta situació. Per la seva banda, Josep Mercadé, de Junts, ha afirmat que el context actual «no és de normalitat per fer les afirmacions que fa l'equip de govern», mentre que Josep Mañé, d'ERC-Som Poble, ha definit la moció del govern com la «més hipòcrita que s'ha presentat al ple». Luz Ramírez, de Cs, s'ha limitat a demanar que totes les accions s'han de fer «respectant el marc constitucional».

Xiulada davant l'Ajuntament

Mentre tenia lloc el ple, un centenar de persones s’han concentrat davant l’Ajuntament del Vendrell per fer una xiulada amb l'objectiu de rebutjar la sentència i donar suport a la moció presentada pels partits de l'oposició. A la concentració, convocada pel CDR del Vendrell, s'ha llegit un manifest, que s'ha anat intercalant amb les xiulades, per acabar entonant el Cant dels Segadors.