Galván i Martínez signant l'acord de govern.

El PSC del Vendrell i l'AVP certifiquen el seu acord i no es tanquen a noves incorporacions

Galván creu que aquesta opció és la que garanteix més estabilitat i una gestió més senzilla

Kenneth Martínez, pel PSC, i Seve Galván, per l'AVP, han certificat aquest dimecres 5 de juny l'acord de govern que deixa en safata l'alcaldia del Vendrell al candidat socialista pels pròxims quatre anys. La signatura del document s'ha fet als jardins del Museu Pau Casals, a Sant Salvador, amb una nutrida representació de membres de les dues formacions. Aquest acord garanteix virtualment el govern pels dos partits i l'alcaldia per Martínez, davant les dificultats que comportaria impulsar una alternativa on s'haurien d'entendre partits com ERC-Som Poble, Ciutadans, Podem, Junts o Primàries.

El document certifica que l'AVP votarà a favor del candidat socialista en el ple d'investidura del dia 15 de juny, i estableix dues declaracions d'intencions sense entrar en massa detalls. En primer lloc, que aquest govern es compromet a «reforçar la presència municipal i millorar els serveis a tot el municipi del Vendrell i les poblacions de Coma-ruga, Sant Salvador, el Francàs, Sant Vicenç de Calders i les urbanitzacions». El segon, que es treballarà vers «una nova estructura d'abast territorial» que doni resposta a les necessitats de tot el municipi, «per reforçar la cohesió social» i anar cap a un model «més descentralitzat»

Oberts a sumar nous partits

Després de la signatura i l'encaixada de mans, Kenneth Martínez ha reiterat la seva voluntat «de tenir un govern fort i estable», amb el qual s'ha mostrat «obert a sumar» nous socis de govern, però ha puntualitzat que totes les decisions s'hauran de prendre conjuntament amb l'AVP, «perquè ara som un equip de dos». El candidat socialista també ha felicitat «el treball fet per l'AVP per materialitzar la voluntat d'una part de la població».

Per la seva banda, Seve Galván, cap de llista de l'AVP, ha destacat que els resultats sortits del 26-M els donaven «la clau de la governabilitat» i que han decidit acceptar la proposta del PSC «de cohesionar el municipi i obrir-se més a les platges». Tot i tenir bones paraules per la coalició entre ERC i Som Poble, els quals, segons Galván, també els havien fet «una bona proposta», l'AVP creu que el pacte amb el PSC és el que pot tenir «més estabilitat i pot ser més fàcil de gestionar, ja que l'altra opció implica una entesa entre cinc o sis formacions».

Galván i Martínez signant l'acord de govern.
Galván i Martínez signant l'acord de govern. | BP Diari