L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez.

El PSC del Vendrell demana a Kenneth Martínez que repeteixi com a alcaldable

La formació comença aquest desembre el procés per escollir el candidat

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) del Vendrell escollirà el seu candidat a les eleccions municipals del 2023 el pròxim 19 de gener. Des de la formació han anunciat que el pròxim 15 de desembre començarà el procés que ha de desembocar en la tria del cap de llista.

Durant un mes, els militants que ho vulguin podran presentar candidatura amb l'aval d'altres membres del partit. El 15 de gener es tancarà el període de presentació de candidatures i quatre dies després l'executiva votarà el candidat. Després, l'assemblea local i el Consell Nacional del partit hauran de ratificar el nomenament.

Preferència per Kenneth Martínez

Des de l'executiva local han mostrat la seva preferència perquè sigui l'actual alcalde, Kenneth Martínez, qui repeteixi com a cap de llista. Baltasar Santos, primer secretari del PSC del Vendrell, creu que ha de ser Martínez qui assumeixi de nou «aquesta responsabilitat». Seria la manera de continuar amb l'actual «projecte de transformació que està millorant el Vendrell i la qualitat de vida de la gent», segons Santos.

Kenneth Martínez es va estrenar com a alcaldable el 2019, obtenint gairebé 4.000 vots i vuit regidors. Uns resultats amb els quals el PSC doblava el nombre de regidors que havien aconseguit el 2015 i que obrien la porta al govern local. Anteriorment, Martínez havia estat regidor d'Ocupació i Ensenyament durant vuit anys, a les ordres de Martí Carnicer.

Pocs candidats pendents de confirmació

El del PSC és un dels candidats que queden per confirmar-se al Vendrell, quan resten menys de sis mesos pels comicis locals. Fins ara s'han conegut els noms d'Alfons González (SP-ERC), Josep Maria Llasat (Junts), Yolanda López (Podem) i Israel Carrión (Somi). També Lídia Rodríguez (Ara) i Mar Vázquez (Fem Vendrell), per bé que aquestes dues candidatures hauran de dirimir com es presenten el marc del pacte Ara-PDeCAT

A més del PSC, encara no s'han fet oficials els candidats de Ciutadans, l'AVP, el PP o Vox.