El llibre 'Santa Oliva desapareguda'.

Publiquen dos llibres de fotografies antigues de Calafell i Santa Oliva

Formen part de la col·lecció 'Catalunya desapareguda'

La col·lecció 'Catalunya desapareguda' que impulsa l'editorial Efados té dos nous volums relacionats amb el Baix Penedès. Recentment han vist la llum els llibres 'Calafell desaparegut' i 'Santa Oliva desapareguda', que recullen imatges antigues dels dos municipis.

Aquesta és una col·lecció que té un esquema visual de fotografies històriques de pobles i ciutats catalanes. S'acompanyen de peus de foto amb informació sobre el contingut de la foto i breus explicacions. Fa tres anys ja es va publicar el volum dedicat al Vendrell.

El Calafell d'abans de la transformació urbanística

'Calafell desaparegut' recull fins a 170 imatges antigues del municipi, anteriors a les grans transformacions urbanístiques. Ha estat elaborat per Magda Juncosa, Ramon Paraíso i Josep Pou, grans coneixedores de la història i la tradició local de Calafell. La presentació del llibre es farà el diumenge 3 d'abril, a les 12.00 hores, a l'EcoMuseu de la Mar La Destil·leria.

Un viatge per la Santa Oliva del segle XX

El volum dedicat a Santa Oliva recull, per la seva banda, unes 180 fotografies del municipi, que abasten un llarg període de temps. L'historiador local Joan Latorre Solé ha estat l'encarregat de seleccionar-les, d'entre un centenar d'imatges que ha recopilat durant trenta anys. S'hi poden trobar fotografies d'edificis, persones, feines o festes antigues.

La més antiga que es pot veure al llibre és de finals del segle XIX, mentre que la més moderna és de l'any 1980. Una selecció d'imatges que ve acompanyada d'una gran labor de recerca d'informació sobre cada instantània. En definitiva, un llibre que és un reflex de com es vivia a la primera època del segle XX a Santa Oliva.

La presentació del llibre es farà aquest dissabte 2 d'abril a les 19.00 hores al Monestir de Santa Oliva. Junt amb l'autor també hi serà present Salvador Arroyo Julivert. El volum es podrà adquirir durant la presentació i també a Ca la Roser de Santa Oliva i a la llibreria Mitjans del Vendrell.