Els autors de la nova història de Calafell.

Publiquen el llibre més complet sobre la història de Calafell

El volum, de 600 pàgines, ha estat elaborat per Joan Santacana, Josep Pou i Fermí Alari

'Història de Calafell. L'ADN d'un poble penedesenc al llarg dels anys' és el títol del llibre que s'ha presentat aquest Sant Jordi i que suposa el volum més ambiciós, complet i ampli que s'ha publicat mai sobre la història d'aquest municipi baixpenedesenc.

Els seus autors són Joan Santacana, Josep Pou i Fermí Alari, que han recollit en més de 600 pàgines tant els dos anteriors volums que s'havien publicat anys enrere —posats al dia— com nova informació ampliada fins al 2015. Ha estat publicat per Col·lecció Miscel·lània de Calafell, amb el suport del consistori.

De la prehistòria a l'actualitat

Així, el llibre va des de la prehistòria fins a l'actualitat, partint del primer assentament neandertal i desembocant en els prolegòmens del procés. L'historiador Joan Santacana ha explicat que els últims anys s'han incorporat «a la historiografia local molts investigadors i investigadores que, amb noves eines i amb visions diferents, han afrontat temes tan importants com la toponímia, els masos rurals del terme, la memòria de les dones, la guerra civil, l'esport local i el turisme dels anys seixanta».

Tots aquests treballs els han permès actualitzar i verificar la informació, «fins i tot amb relats escrits dels qui van viure en diferents èpoques i van presenciar els seus esdeveniments», afegeix Santacana. El volum s'ha presentat amb diferents actes durant el Sant Jordi, l'últim dels quals es farà aquest divendres 30 d'abril, a les 19.00 hores, a la Biblioteca Casa Nova de Segur.