L'autora, amb la directora de l'Arxiu, l'autor del pròleg i la donant del fons de Joan Ramon.

Publiquen un llibre sobre el poeta i farmacèutic vendrellenc Joan Ramon i Soler

Ha estat elaborat per Neus Oliveras en el marc del 170è aniversari del seu naixement

'Farmàcia, poesia i societat al Vendrell de Joan Ramon i Soler (1851-1900), estudi del seu llegat a l'Arxiu Comarcal del Baix Penedès'. Aquest és el títol del llibre que Neus Oliveras ha publicat sobre la vida d'aquest poeta i farmacèutic vendrellenc. La presentació es va fer el divendres 24 de setembre a la Lira Vendrellenca.

El volum ha estat editat pel Departament de Cultura de la Generalitat i el Consell Comarcal del Baix Penedès. També hi han col·laborat els ajuntaments del Vendrell i l'Arboç, la Fundació Privada Mútua Catalana i Òmnium Cultural. La presentació va anar a càrrec del periodista Salvador Mañé i l'actor Hermini Caballero va llegir fragments de textos de Joan Ramon i Soler. 

El Vendrell de finals del segle XIX

Oliveras estructura el llibre en dues parts. La primera està dedicada a la família i a la biografia de Ramon i Soler, mentre que la segona se centra en el ric teixit associatiu del Vendrell d'aquells anys. Una part de la informació s'ha extret de la correspondència que Joan Ramon va tenir amb personalitats com Àngel Guimerà, Josep Aixalà o Benvingut Socias.

El fons documental del farmacèutic es troba dipositat a l'Arxiu Comarcal, gràcies a la donació que el 1996 va fer Carme Cardó i Soler. A més de farmacèutic, Joan Ramon va ser poeta i professor de poètica i retòrica al Colegio de Vendrell. També va treballar com a periodista en diaris com 'Lo Vendrellenc', 'La Renaixensa' i 'La Veu de Catalunya'.