Pugen les subvencions per a carrosses i comparses al Carnaval del Vendrell

Ja s'han obert les inscripcions per prendre part a la rua vendrellenca

El Vendrell ha obert aquest dimecres 23 de gener la convocatòria per a prendre part a la rua de Carnaval que tindrà lloc el divendres 1 de març. Una de les novetats d'aquesta edició és que la rua s'avança mitja hora i començarà a les set de la tarda, per no coincidir amb la rua de Carnaval de Segur de Calafell. Aquest és un dels acords als quals s'ha arribat amb la coordinació que s'ha impulsat des dels ajuntaments del Vendrell, Calafell, Cunit i Cubelles.

Una altra novetat és que s'incrementen les subvencions respecte als últims anys, tant per a les carrosses com per a les comparses.  Així, la subvenció per a carrosses serà de 220 euros —pels 180 que es donava l'any passat— i per a les comparses serà de 80 euros, en lloc dels 50 dels últims anys. Els premis es mantenen com l'any passat, sent de 300 euros per als primers premis de carrossa local i visitant, de 150 euros per als segons premis de les carrosses locals i visitants, 150 euros per a la millora coreografia i 150 euros per a la millor disfressa.

Sol·licituds fins al 15 de febrer

Les sol·licituds per a prendre part a la rua es poden presentar fins al divendres 15 de febrer o fins que s'arribi al límit de 40 carrosses i quinze comparses. Tota la informació relativa a les inscripcions o a la rua es pot trobar a la web de l'Ajuntament del VendrellEl dilluns 11 de febrer, a les 20.30 hores i a la sala d'actes del Centre Cívic l'Estació del Vendrell, es farà una reunió informativa amb tots els detalls de la rua de Carnaval, que servirà també per resoldre dubtes sobre les inscripcions i la participació.

Aquest 2019, els ajuntaments del Vendrell, Calafell, Cunit i Cubelles han coordinat els seus Carnavals, una reivindicació que es demanava des de feia temps.  Tots ells s'han ajuntat sota el nom de Carnaval al Penedès Marítim, amb un programa d'actes que s'ha editat de forma conjunta. Fruit d'això, les rues de Carnaval del Vendrell i Segur de Calafell s'han espaiat una hora, per evitar els problemes de l'any passat, quan molts participants van tenir problemes per combinar-les.