Una persona rebent el vaccí de la Covid-19

Un punt de vacunació de Calafell pateix un error en l'administració del vaccí

Han posat la vacuna a persones d'altres comunitats | Es tracta d'una mala interpretació dels protocols, que només contemplen la vacunació per als desplaçats de llarga estada

La campanya de vacunació està vivint situacions inversemblants en les últimes hores. Fa uns dies el Departament de Salut patia un error en cancel·lar les cites que havien sol·licitat les persones que havien patit la Covid-19. Un error que es va detectar ben aviat i es va poder solucionar.

Aquest dissabte s'ha viscut un nou error, ara en un punt de vacunació. La situació s'ha viscut al municipi de Calafell, on s'ha administrat la dosi contra la Covid-19 a persones d'altres comunitats

Segons apunten fonts del Departament de Salut, el cas ha estat un «fet puntual» que en cap moment «ha entrat en l'estratègia de vacunació». Un error en la interpretació dels protocols que s'han d'aplicar.

La conselleria apunta que en els protocols establerts només es contempla en casos concrets. Les persones de fora la comunitat que han vingut a Catalunya només es podran vacunar en cas que sigui una llarga estada. 

Quan s'ha detectat aquesta pràctica des de Salut, s'ha contactat de pressa amb el punt de vacunació calafellenc per evitar una repetició del cas. També faran un recordatori de la normativa per evitar disfuncions derivades dels canvis de protocols habituals per adaptar-los a la situació epidemiològica.

Han administrat més de 500 vacunes fins aquest migdia

L'Ajuntament de Calafell aquest dissabte ha explicat les dades de la jornada de vacunació. El centre de vacunació massiva del pavelló Joan Ortoll del municipi ha posat, fins aquest migdia, més de 500 vacunes

Al llarg del dia, però, compten en acostar-se al miler de dosis administrades en acabar aquesta jornada. Això ho esperen amb les persones que hi aniran sense cita prèvia.