PxC del Vendrell ja entreveu l'etapa post Armengol

Tot i no ser oficial, des del partit donen per fet que no serà el cap de llista el 2019

Plataforma per Catalunya (PxC) del Vendrell està immers en la preparació de la llista per a les pròximes eleccions municipals del maig del 2019. Una llista que, per primera vegada des que el partit existeix al Vendrell, podria no tenir com a alcaldable a August Armengol. Tot i que encara no hi ha cap informació oficial, des del partit ja donen per fet que Armengol no repetirà al capdavant de la formació, després d'haver-ho fet quatre vegades.

De moment, Armengol es limita a apuntar que ell «està a disposició del partit», del qual n'és president a nivell català. Però el cert és que el seu àmbit d'actuació s'ha anat allunyant de l'àmbit municipal en aquest mandat.  De fet, la delegació local de PxC al Vendrell es troba en mans d'una gestora des del passat mes d'abril, sota la coordinació de Jordi de la Fuente. Segons fonts de la formació, ell serà l'encarregat de liderar la confecció de la llista electoral.

 

Líder de PxC al Vendrell des del 2003

Tot plegat crea dubtes sobre com pot afectar aquesta situació al partit, ja que la figura d'Armengol ha estat omnipresent des del 2003, quan PxC es va presentar al Vendrell per primer cop i va treure el seu primer regidor. Molts pensen que PxC al Vendrell és August Armengol.  El 2007 la formació va fer un salt fins a quatre regidors, disparant les expectatives per ser un partit de govern. El 2011 van arribar fins als cinc regidors, però ja es va començar a entreveure un cert estancament, que es va confirmar el 2015, amb una caiguda fins als actuals tres regidors.

El partit havia encarat la campanya electoral del 2015 amb la convicció que serien la força més votada, i els resultats tant a l'àmbit vendrellenc com a tot Catalunya —on va passar de 67 regidors a nou— van ser una galleda d'aigua freda. En aquell moment, Armengol es va centrar a crear una coalició de partits identitaris que tinguessin un abast més gran. Així va néixer Respeto l'abril del 2016. La seva activitat ha estat més centrada a impulsar aquesta confluència que a prendre part en el dia a dia de la política vendrellenca. Una activitat que ha quedat durant aquest mandat en mans d'Araceli Bundó i Juan Carrasco. Ara, PxC del Vendrell ja pensa com pot sobreviure a l'època post Armengol si aquesta acaba arribant.