Banyistes saltant del veler encallat a Coma-ruga.

Quaranta dies encallat: sense solucions per al veler embarrancat a Coma-ruga

L'embarcació segueix sent un perill per la seva proximitat a la platja

Ja fa gairebé quaranta dies que un veler va quedar encallat a Coma-ruga, quan volia entrar al Port. Els fets van tenir lloc el dissabte 25 de juny i, ja entrats al mes d'agost, la situació no ha canviat. El primer intent de reflotar l'embarcació per part d'una empresa especialitzada va fracassar.

Ara, el propietari del veler i Capitania Marítima, que és l'organisme responsable, mantenen divergències sobre què cal fer. Segons explica el Diari de Tarragona, el propietari volia fer un nou intent de desencallar el veler per mitjans propis i amb submarinistes. Però des de Capitania Marítima ho han rebutjat i exigeixen que sigui una empresa autoritzada la que ho faci.

L'autoritat portuària tem que, si no es fa de la manera adequada, es pugui provocar un vessament de combustible. Això seria molt perjudicial per a la platja i per a l'ecosistema de la zona, amb la proximitat de la reserva marina de Masia Blanca. Però el propietari ha alertat que l'escorament de l'embarcació i el seu deteriorament ja poden provocar un vessament de combustible.

El veler encallat a Coma-ruga.
L'embarcació s'ha precintat per evitar que hi pugin els banyistes. | Cedida

Perill per als banyistes i els socorristes

Mentrestant el perill per la presència del veler tan a prop de la platja es manté. Tot i que es va precintar l'embarcació, això no ha impedit que molts banyistes s'hi acostin o, fins i tot, hi pugin per saltar. A la zona oneja la bandera vermella com avís, tot i que això tampoc ha tingut cap efecte.

El principal impediment per retirar el veler és la poca profunditat que hi ha en aquesta zona. Caldria que el Port fes un dragat abans d'intentar reflotar un cop més la nau. Però des de Capitania Marítima afirmen que només donaran el permís pel dragat si el desencallament el fa una empresa autoritzada.

Socorristes avisant als banyistes que s'allunyin del veler.
Els socorristes han d'estar atents als banyistes que s'acosten a l'embarcació. | Cedida