Imatge de l'autopista AP-7 amb diversos vehicles circulant

Anunci important sobre l'AP-7 al seu pas pel Baix Penedès: 200 MEUR d'inversió

El govern espanyol anuncia la construcció d'un quart carril a la via entre el Vendrell i el Papiol

Bones notícies per a  la comarca del Baix Penedès, després que aquest dimecres s'hagi anunciat per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la construcció d'un quart carril per sentit a l'AP-7 entre el Vendrell i el Papiol, a la comarca del Baix Llobregat. La inversió del govern espanyol serà d'uns 200 milions d'euros i la voluntat és licitar el projecte abans que acabi el 2022.

L'anunci l'ha fet el secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, en una visita a Vilafranca del Penedès. En aquest sentit, Flores, que ha explicat que, una vegada adjudicades, les obres s'allargaran durant dos anys. Així mateix, el secretari general ha explicat que arran de l'alliberament dels peatges s'ha incrementat el trànsit, un fet que fa necessària la l'ampliació de l'autopista.

Durant la visita, Flores ha anunciat també que s'ha descartat continuar amb el Quart Cinturó (B-40) creuant l'Alt Penedès. En aquest sentit, s'estudiarà la construcció d'un vial a prop de Martorell per unir la B-40 amb l'A-2 i l'AP-7.

Uns 100.000 vehicles diaris passen pel tram de l'AP-7 entre el Vendrell i el Papiol

Xavier Flores ha explicat que pel tram de l'AP-7 entre el Vendrell i el Papiol hi passen cada dia uns 100.000 vehicles. La xifra suposa prop d'un 20% més de trànsit que abans de l'alliberament de peatges, que en el cas dels camions s'enfila més enllà del 50%. Això, segons el secretari general d'Infraestructures, ha provocat un increment de les incidències i els accidents a la citada via.

«Tenir la possibilitat d'apartar un vehicle avariat o accidentat si disposes d'un carril més, fa que la via sigui més resilient i evites congestions», ha subratllat Flores, que ha alertat que l'AP-7 té el risc de situar-se en un nivell alt de col·lapse durant els pròxims anys si no s'hi actua ben aviat. D'aquesta situació potencial, neix la voluntat del govern espanyol de construir un quart carril.

La previsió és que els concursos de licitació de les obres, que suposaran la construcció d'uns 50 quilòmetres de carretera, s'obrin de manera imminent. Les millores a l'AP-7 també inclouen la reforma de l'enllaç Vilafranca Centra, que permetrà una connexió completa l'AP-7 i la C-15, tant en direcció Barcelona, com en direcció Tarragona.