Vendrellencs votant en unes eleccions.

La queixa d'un vendrellenc pel 14-F: «M'obliguen a exposar la meva dona a un perill molt gran»

Tot i tenir la dona amb leucèmia, Jordi Delgado haurà de ser a una mesa electoral

Les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer, marcades per la pandèmia del coronavirus, van camí de marcar un rècord d’al·legacions de ciutadans que demanen no formar part de les meses electorals. Fins ara, les Juntes Electorals de Zona (JEZ) han rebut més de 9.000 recursos a tot Catalunya, i la xifra seguirà pujant.

Un dels que la va presentar a la JEZ del Vendrell és Jordi Delgado, que va rebre fa pocs dies una notificació informant-lo que el 14-F havia d’estar a una de les meses del col·legi electoral situat al Centre Cultural García Lorca. Delgado va presentar recurs perquè la seva dona pateix leucèmia i està a punt de començar un tractament important, que implica un trasplantament.

Al·legació amb un Informe mèdic

«Quan vaig rebre la notificació, em vaig informar sobre com podia presentar una al·legació, ja que considero que puc posar en risc la meva dona si estic tot el dia al col·legi electoral», explica Delgado a TarragonaDigital. Des de la JEZ li van dir que havia de presentar un informe mèdic on s’exposés quin era el motiu pel qual no podia estar a la mesa, i això és el que va fer.

Després que el metge de capçalera de la seva dona fes un informe amb tots els detalls de la seva malaltia, Delgado va presentar el recurs als jutjats del Vendrell. Aquest mateix dimarts 2 de febrer, l’home va rebre la resposta de la JEZ, en la qual es denegava la seva petició. «Em diuen que com que podré disposar d’un EPI, no hi ha perill de contagi», explica.

«M'obliguen a exposar la meva dona a un gran perill»

La situació ha provocat indignació en la família. Delgado lamenta que faci «nou mesos que només sortim de casa per al més essencial, i ara em facin estar tot un dia a la mesa electoral». «M’estan obligant a exposar la meva dona a un perill molt gran», assevera. Tot i que el primer impuls que va tenir va ser el de no presentar-se al col·legi electoral el 14-F, admet que no sap què farà, ja que la incompareixença li comportaria una multa o, fins i tot, «una pena de presó». Tot i això, ha volgut exposar el seu cas per denunciar la situació que molts ciutadans viuran el 14 de febrer en aquests atípics comicis.